^
U

Həkimlər tromb əmələ gəlməsinə qarşı olan şirin qidanı açıqlayıb.
MAY.az xəbər verir ki, hematoloq Ramilya Qolubenko acı, tünd şokoladın tromb əmələ gəlməsimə mane olduğunu deyib.
Acı,qara şokoladda Teobromin adlı maddə var, o qanı qatılaşdırır, damarda tıxanıqlığa qarşıdır.
"Teobramin orqanizmdə kofein kimi təsir edir: qan damarlarını açır, genişləndirir, qanın daha rahat axmasını təmin edir.
Qan qatılaşmasının qarşısını almaq üçün gündə cəmi 20-30 qram qara şokolad yemək kifayətdir".
Həkim xatırladıb ki, bu şirniyyatda təbii antioksidantlar, poliferon, arginin, B qrup vitaminlər də boldur. Şokolad yüksək təzyiqidə normallaşdırır.
Digər xəbərləri Azərbaycan dilində xüsusi Facebook səhifəmizdə izləyə bilərsiniz.

Bölmə: Sağlam ol Oxunub: 262 Tarix: 22-04-2022, 02:14
Adınız:*
Sizin e-mail:*
Şəkildəki kod: *
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
MobTop.az MobTop.az MobTop.az