
22
апреля
2022
02:14
Trombun qarşısını alan şirniyyat budur

MAY.az xəbər verir ki, hematoloq Ramilya Qolubenko acı, tünd şokoladın tromb əmələ gəlməsimə mane olduğunu deyib.
Acı,qara şokoladda Teobromin adlı maddə var, o qanı qatılaşdırır, damarda tıxanıqlığa qarşıdır.
"Teobramin orqanizmdə kofein kimi təsir edir: qan damarlarını açır, genişləndirir, qanın daha rahat axmasını təmin edir.
Qan qatılaşmasının qarşısını almaq üçün gündə cəmi 20-30 qram qara şokolad yemək kifayətdir".
Həkim xatırladıb ki, bu şirniyyatda təbii antioksidantlar, poliferon, arginin, B qrup vitaminlər də boldur. Şokolad yüksək təzyiqidə normallaşdırır.