Xəbər Bölmələri

Siyasət İdman
Texnologiya Mədəniyyət

Trombun qarşısını alan şirniyyat budur

22-04-2022, 02:14 | Sağlam ol | Admin
{if-image-1}
Trombun qarşısını alan şirniyyat budur
{/if-image-1}
Həkimlər tromb əmələ gəlməsinə qarşı olan şirin qidanı açıqlayıb.
MAY.az xəbər verir ki, hematoloq Ramilya Qolubenko acı, tünd şokoladın tromb əmələ gəlməsimə mane olduğunu deyib.
Acı,qara şokoladda Teobromin adlı maddə var, o qanı qatılaşdırır, damarda tıxanıqlığa qarşıdır.
"Teobramin orqanizmdə kofein kimi təsir edir: qan damarlarını açır, genişləndirir, qanın daha rahat axmasını təmin edir.
Qan qatılaşmasının qarşısını almaq üçün gündə cəmi 20-30 qram qara şokolad yemək kifayətdir".
Həkim xatırladıb ki, bu şirniyyatda təbii antioksidantlar, poliferon, arginin, B qrup vitaminlər də boldur. Şokolad yüksək təzyiqidə normallaşdırır.
Etiketlər:
{/related-news}
Template not found: /templates/N/addcomments.tpl