Yeni xəbərlər
Azərbaycana yay fəsli daxil olub. BiG.AZ xəbər verir ki, coğrafi göstəricilərə...
Sabah ölkə ərazisində gözlənilən hava şəraiti ilə bağlı məlumat açıqlanıb....
Azərbaycan əhalisinin sayı açıqlanıb. MAY.AZ xəbər verir ki, bu barədə...
Bu gün Azərbaycanda Milli Qurtuluş Günü qeyd olunur. MAY.AZ xəbər verir ki,...
“Quru sərhədlərinin yaxın zamanlarda açılacağına inanıram. Parlamentdə bir neçə...
İyunun 12-si gündüzdən 15-dək əsasən şimal və qərb rayonlarında şimşək...
Bu yay hava temperaturunun normadan yuxarı olması klimatik stress yaradıb,...
Hüquq-mühafizə orqanları xarici ölkələrdən Azərbaycana mal idxal edən bir sıra...
"Paytaxt sakinlərindən "Formula 1" üzrə Azərbaycan Qran-Prisinin keçirildiyi...
Baş Prokuror yanında Korrupsiyaya qarşı Baş Mübarizə İdarəsi Şirvan şəhərində...
Баннер
Баннер
Saytımızda ən çox oxuduğunuz xəbərlər
Son rəylər
Admin
Цитата: CalvinnowПривет! Я впервые, не могу найти правила, киньте инфу пжлст https://may.az/rules.html...
25 мая 2022 16:19
Calvinnow
Привет! Я впервые, не могу найти правила, киньте инфу пжлст...
25 мая 2022 03:34
Admin
Гость ChuckSuime, nə lazımdı?...
23 сентября 2021 16:54
Гость ChuckSuime
Кто либо распологает сведениями, как контактировать с администратором? Катаю в обратную связь, он не дает ответ....
25 августа 2021 00:33
» » Ramazan süfrəsi üçün reseptlər

Ramazan süfrəsi üçün reseptlər

26 апр 2022, 18:30, Admin
0 Rəy    59 dəfə baxılıb
Bu gün Ramazan ayının 25-ci günüdür
Heyvalı ət qovurması
Ərzaq:
Qoyun əti - 500 qram
Heyva - 400 qram
Doğranmış soğan - 2 ədəd
Quyruq - 50 qram
Ağ şərab - 1,5 stəkan
Göyərti, istiot və duz zövqə görə
Hazırlanması:
Əti xırda doğrayıb, bişirin. Üzərinə çəkilmiş quyruğu və xırda doğranmış soğanı əlavə edib, duz, istiot səpib, qızardın. Heyvaları təmizləyib, uzunsov doğrayın və ətin üstünə əlavə edin. Ağ şərab və bir az su əlavə edib, 50 dəqiqə vam odda saxlayın. Süfrəyə verərkən üzərinə doğranmış göyərti əlavə edin.
Qafqaz salatı
Ərzaqlar:
Kələm - 150 qr.
Kök - 2 ədəd
Sirkə - 1 x.q.
Mal əti - 100 qr.
Kartof - 2 ədəd
Bişmiş heyva - 1 ədəd
Mayonez - 100 qr.
Bitki yağı - 2 stəkan
Duz - zövqə görə
Hazırlanması:
Kələmi xırda doğrayıb, üzərinə duz, sirkə və bir az bitki yağı əlavə edib, iki saat saxlayın. Kökü sürtgəcdən keçirin. Kartofları nazik və uzunsov doğrayıb, yağda qızardın. Əti kub formasında doğrayıb, yağda qovurun. Xırda doğranmış heyvanı suda bişirin. Ərzaqların hamısını bir yerə qatıb, duz, mayonez əlavə edib qarışdırın.
"Ağlayan" keks
Ərzaq:
Yumurta - 4 ədəd
Şəkər tozu - 2 stəkan
Un - 3 stəkan
Kakao - 1,5 x.q
Süd - 2 x.q
Soda - 1 ç.q
Krem üçün:
Süd - 1 stəkan
Krem şanti - 1 paket
Qlazur üçün:
Süd - 1 stəkan
Un - 1 x.q
Su - 1 stəkan
Kakao - 1 x.q
Hazırlanması:
Yumurta və şəkər tozunu mikserlə azca çalın. Sonra süd və kakaonu əlavə edin. Bir az qarışdırdıqdan sonra unu tökün. Ən sonda isə sodanı əlavə edib, yağlanmış tavaya töküb, 175 dərəcə isidilmiş sobada bişirin. Kremi keks soyuduqdan sonra üzərinə çəkmək lazımdır.
Qlazur üçün bütün ərzaqları qarışdırıb, sobada bişirin. Soyuduqdan sonra keksin üzərinə töküb, soyuducuda 20 dəqiqə saxladıqdan sonra süfrəyə verin.
Oxşar xəbərlər:
25 окт 2020, 13:30    250    0
Müharibə başlayandan Ermənistanın sosial şəbəkələrində intensiv olaraq qiymətlərin qalxması mövzusu...
Şərhlər
Добавление комментария
Saytda rəy yazmaq üçün sayta daxil olun və ya Qeydiyyat keçin!