Çiyələk saplaqlarını atmayın! Faydaları və müalicəvi xüsusiyyətləri

Bölmə: Kulinariya
(Проголосовало 0)
Çiyələk saplaqlarını atmayın! Faydaları və müalicəvi xüsusiyyətləri
  • Rəylə: 0
  • Baxılıb: 176
  • Müəllif: Admin

Çiyələk ən dadlı və faydalı giləmeyvələrdən biridir. Çiyələk yeyəndə biz adətən çiyələyin saplaqlarını atırıq. Lakin xalq təbabətində çiyələk saplaqları çox faydalı müalicəvi vasitə sayılır. Kimyəvi tərkibə görə çiyələk saplaqları heç də giləməyvələrdən geri qalmır. Onların tərkibində vitaminlər

Makaron və düyünü ətlə yeməyin! Uyğun olmayan qidaların SİYAHISI

Bölmə: Kulinariya
(Проголосовало 0)
Makaron və düyünü ətlə yeməyin! Uyğun olmayan qidaların SİYAHISI
  • Rəylə: 0
  • Baxılıb: 153
  • Müəllif: Admin

İnsanın sağlamlığı bir çox amillərdən asılıdır. Bu amillərdən ən vacib olanlardan biri qidalanmadır. Alimlərin fikirinə görə, qidalanma insan sağlamlığına irsiyyətdən daha böyük təsir edir. Bu səbəbdən biz daim düzgün və sağlam şəkildə qidalanmağa çalışmalıyıq. Düzgün qidalanmanın əsasları

Kivinin inanılmaz faydaları

Bölmə: Kulinariya
(Проголосовало 0)
Kivinin inanılmaz faydaları
  • Rəylə: 0
  • Baxılıb: 119
  • Müəllif: Admin

Kivinin vətəni Çindir. Bu meyvə yalnız 20-ci əsrin ortalarından dünyada tanınmağa başlayıb. Lakin buna baxmayaraq kivi hal hazırda ən sevilən meyvələrdən biridir. Qeyri-adi xoş dada malik olan bu meyvə həmçinin çox faydalıdır. MAY.AZ Sağlamolun.az-a istinadən kivinin faydalarını təqdim edir: 1.

Hansı qidaları günün hansı saatlarında yemək faydalıdır? - Vacib TÖVSİYƏ

Bölmə: Kulinariya
(Проголосовало 0)
Hansı qidaları günün hansı saatlarında yemək faydalıdır? - Vacib TÖVSİYƏ
  • Rəylə: 0
  • Baxılıb: 154
  • Müəllif: Admin

Günə balanslı qidalanma ilə başlamaq orqanizmin enerjisini və məhsuldarlığnı artırır. Xüsusilə, doğru qidaların doğru zamanda istifadəsi həm xəstəliklərdən qoruyur, həm də artıq çəkinin qarşısını alır. Bəs, hansı qidanı hansı vaxtlarda yeməliyik? MAY.AZ bu yazıda oxucuları hansı qidaların səhər,

Xəngəl hazirlanmasi

Bölmə: Kulinariya
(Проголосовало 0)
Xəngəl hazirlanmasi
  • Rəylə: 0
  • Baxılıb: 309
  • Müəllif: Admin

Tərkibi: Xəngəlin xəmiri üçün: un yumurta duz su Üzəri üçün(4 nəfər üçün): 200 qr.qiymə(mal ətindən) 2 orta boy soğan duz(zövqə görə) istiot(zövqə görə) su kərə yağı Hazırlanması: Xəngəlin bişirilməsi: Qazan su ilə doldurulur. Su qaynadıqdan sonra duz əlavə olunur Və xəngəl əlavə olunur 5-10

Çuğundur ruletinin hazırlanma qaydası - DADINDAN D

Bölmə: Kulinariya
(Проголосовало 0)
Çuğundur ruletinin hazırlanma qaydası - DADINDAN D
  • Rəylə: 0
  • Baxılıb: 248
  • Müəllif: Admin

Zaman-zaman əksər qadınlar düşünür ki, mətbəxdə bu gün hansı yeməyi bişirim? Həm asan olsun, həm də ləzzətli. Elit.az istinadən bildirir ki, təqdim edilən bu reseptlə siz həm sadə üsulla yemək bişirəcəksiniz, həm də süfrələrinizi dadlı bir yeməklə bəzəyəcəksiniz. Çuğundurlu rulet Xəmiri üçün:

Ispanaqlı yumurtanın - HAZIRLANMA QAYDASI

Bölmə: Kulinariya
(Проголосовало 0)
Ispanaqlı yumurtanın - HAZIRLANMA QAYDASI
  • Rəylə: 0
  • Baxılıb: 240
  • Müəllif: Admin

Vitaminlə zəngin ispanaq ən faydalı sulu yeməklərdən biridir. Amma ispanağı fərqli ləzzətlərlə qarışdırıb bişirdikdə də çox faydalı olur. Elit.az ispanaqlı yumurta reseptini təqdim edir. Qeyd edək ki, uşaqların çox da çox sevmədiyi ispanaq artıq onların belə yemək üçün can atdığı bir xörəyə

Südlü mərcimək şorbasının HAZIRLANMA QAYDASI

Bölmə: Kulinariya
(Проголосовало 0)
Südlü mərcimək şorbasının HAZIRLANMA QAYDASI
  • Rəylə: 0
  • Baxılıb: 238
  • Müəllif: Admin

Süfrələrdə ləzzətlə yediyimiz şorbalar arasında mərcimək şorbasının öz yeri var. Mərciməyin yaşıl, qırmızı növlərindən bir neçə cür yeməyin hazırlanmasında istifadə olunur. Elit.az istinadən fərqli reseptlə - südlü mərcimək şorbasının hazırlanma qaydası ilə tanış edir. Südlü mərcimək həm

Səhər yeməyində fərqli dad: kərə yağlı yumurta

Bölmə: Kulinariya
(Проголосовало 0)
Səhər yeməyində fərqli dad: kərə yağlı yumurta
  • Rəylə: 0
  • Baxılıb: 207
  • Müəllif: Admin

Yumurtanın nə qədər faydalı qida olduğunu bilirik. Mütəxəssislər hər gün səhər yeməyində 1 yumurta yeməyi vacib hesab edir. Amma yumurtanı bu cür bişirib yesəniz, həm sağlam olar, həm də doyumlu, sizi uzun müddət tox tutar. Ona görə də oruc tutanlara bu yeməyi imsakda yemək tövsiyə olunur. Elit.az

Pomidorlu yaşıl mərcimək şorbasının RESEPTİ

Bölmə: Kulinariya
(Проголосовало 0)
Pomidorlu yaşıl mərcimək şorbasının RESEPTİ
  • Rəylə: 0
  • Baxılıb: 248
  • Müəllif: Admin

Havaların soyuması ilə mətbəxlərdə müxtəlif şorbaların bişirilməsi artıb. Elit.az bu dəfə sizə pomidorlu yaşıl mərcimək şorbasının bişirilmə qaydasını təqdim edir. Ərzaqlar: 1 ədəd soğan 3 diş doğranmış sarımsaq 2 ədəd dəfnə yarpağı 250 qr konservləşdirilmiş qırmızı bibər 2 xörək qaşığı