16:43 "Xanım rəqibim yoxdur" 16:42 Pensiyalar bu tarixdə ödəniləcək 16:39 Qurdun yeni mahnısı gündəm oldu - Dinlənmələr sürətlə artır 16:37 Qoxuya qarşı mübarizə: Bir neçə damcı limon suyu yox edir 16:35 İnsanlar niyə xəbər saytlarından xəbər oxumaq istəmirlər? - MEDİA EKSPERTİ AÇIQLADI 13:56 Sabah Bakıya yağış, rayonlara qar yağacaq 13:55 Günəşdə güclü partlayışlar baş verib 18:22 Uşaqlarda nitq gecikməsi buna görə baş verir - Valideynlər diqqətli olsun 18:21 Autizim uşaqlarda diqqət və yaddaşın inkişafı üçün oyunu texnologiyası 18:19 Azərbaycan orbitə "Zəfər" peyki buraxıb

Yeməklərin xarab olmaması üçün soyuducuda belə saxlayın

Yeməklərin xarab olmaması üçün soyuducuda belə saxlayın

Soyuducuda hər bir rəf müəyyən məhsulları saxlamaq üçün nəzərdə tutulub.

Lent.az xəbər verir ki, bu qaydalara əməl edilməməsi qida məhsullarının saxlanma müddətini qısaltmaqla yanaşı, avadanlıqların xarab olmasına da səbəb ola bilər.

Müasir soyuducular mürəkkəb qurğulardır və yeməklərin təzəliyini uzatmaq üçün temperatur zonaları nəzərə alınmalıdır. Süd məhsulları, meyvələr, ət və desertlərin keyfiyyətini qorumaq üçün ən yaxşı harada saxlanacağını bilmək vacibdir.

Yeni ilə qədər təzə və xırtıldayan xiyarı belə saxlayın -

Üst və orta rəflər aşağıdakılar üçün uyğundur:

Kərə yağı

Kolbasa

Qənnadı məmulatları

Hazırlanmış yemək.

Tərəvəz və meyvələr soyuqda tez dadını itirir, buna görə də istehsalçılar tez-tez onlar üçün təxminən 8 °C temperaturda olan xüsusi bölmələr təqdim edirlər. Belə bir bölmə yoxdursa, onları üst rəflərdə saxlamaq tövsiyə olunur.
Pomidor, xiyar və göyərti təbii dadını itirməmək üçün ümumiyyətlə soyuducuya qoymamaq daha yaxşıdır. Alma, armud, gavalı və kələm isə təxminən 8 °C temperaturda mükəmməl şəkildə saxlanılır.

Aşağı rəflər və "təzəlik zonası"

Aşağı rəflər ən soyuq yer hesab olunur, buradakı temperatur +2 ° C-ə çata bilər. Bu, təzə ət, balıq və süd məhsullarının saxlanması üçün optimal sahədir.

Bir çox soyuducular temperaturun təxminən 0-1 °C səviyyəsində saxlanıldığı "təzə zona" ilə təchiz edilib. Burada pendir, ət və balıq saxlaya bilərsiniz.

Bəzi soyuducu modellərində "təzə zonada" temperatur -3 ilə +3 °C arasında tənzimlənir.

Qapıda nə saxlamaq olar?

Soyuducunun qapısındakı temperatur 10°C-ə qədər yüksələ bilər, ona görə də qapının üstündə süd və yumurta saxlamaq tövsiyə edilmir. Onları orta və ya aşağı rəflərdə saxlamaq yaxşıdır. Qapı sousları, mayonezləri, limonları, içkiləri və işlənmiş pendirləri yaxşı saxlayacaq.

Dondurucu temperaturu

Dondurucu doludursa, optimal saxlama temperaturu -20 ilə -25 °C arasındadır. Bu, dondurulmuş qidaları uzun müddət saxlamağa imkan verəcək.

Dondurucu kamera qismən doludursa, temperaturu -16 və ya -18 °C-ə təyin etmək kifayətdir. Havanın sərbəst dolaşmasına imkan vermək üçün dondurucunu həddindən artıq yükləməmək və tamamilə boş buraxmamaq vacibdir - ən azı yarısını doldurun.

Soyuducuda düzgün temperaturu necə təyin etmək olar?

Süd qablaşdırmada göstəriləndən daha tez xarab olursa və ya yemək çox isti və ya donmuş görünürsə, yoxlaya bilərsiniz. Alkoqol termometrini 20 dəqiqə üst rəfə qoyun, temperaturu qeyd edin, sonra digər səviyyələrdə ölçün.

Temperatur gözlənildiyi kimi deyilsə, parametrləri dəyişdirin. Problemi həll etmək mümkün olmadıqda, diaqnostika üçün bir texnik çağırmalısınız.




Yandex.Metrika
KatStat.ru
MobTop.az
menu Menu game Oyunlar mail Poçt live Live profile Страница