16:43 "Xanım rəqibim yoxdur" 16:42 Pensiyalar bu tarixdə ödəniləcək 16:39 Qurdun yeni mahnısı gündəm oldu - Dinlənmələr sürətlə artır 16:37 Qoxuya qarşı mübarizə: Bir neçə damcı limon suyu yox edir 16:35 İnsanlar niyə xəbər saytlarından xəbər oxumaq istəmirlər? - MEDİA EKSPERTİ AÇIQLADI 13:56 Sabah Bakıya yağış, rayonlara qar yağacaq 13:55 Günəşdə güclü partlayışlar baş verib 18:22 Uşaqlarda nitq gecikməsi buna görə baş verir - Valideynlər diqqətli olsun 18:21 Autizim uşaqlarda diqqət və yaddaşın inkişafı üçün oyunu texnologiyası 18:19 Azərbaycan orbitə "Zəfər" peyki buraxıb

Soğanı ağlamadan necə doğramaq olar? - Maraqlı üsullar

Soğanı ağlamadan necə doğramaq olar? - Maraqlı üsullar

Tanınmış aşpaz Erika Vides soğan doğrayarkən göz yaşı tökməməyin sirlərini bölüşüb.

Lent.az xəbər verir ki, göz yaşına səbəb soğan hüceyrələri zədələndikdə ayrılan fermentlər və sulfen turşulardır və onlar propanetial S-oksid əmələ gətirir. Gözün selikli qişası ilə qarşılıqlı əlaqədə olan bu oksid kükürd turşusuna çevrilərək qıcıqlanma və göz yaşlarına gətirib çıxarır.

Bu təsiri minimuma endirmək üçün soğanı kəsmədən əvvəl bıçağı hərtərəfli itiləyin. Hüceyrə zədələnməsini və qıcıqlandırıcı maddələrin sərbəst buraxılmasını azaltmaq üçün soğanı irəli və aşağı hərəkətlə kəsin.

Bundan əlavə o da qeyd edilib ki, soğanı doğramamışdan əvvəl soğanı soyuducuda saxlamaq məsləhətdir. Başqa bir üsul isə kontakt linza taxmaqdır.




Yandex.Metrika
KatStat.ru
MobTop.az
menu Menu game Oyunlar mail Poçt live Live profile Страница