16:43 "Xanım rəqibim yoxdur" 16:42 Pensiyalar bu tarixdə ödəniləcək 16:39 Qurdun yeni mahnısı gündəm oldu - Dinlənmələr sürətlə artır 16:37 Qoxuya qarşı mübarizə: Bir neçə damcı limon suyu yox edir 16:35 İnsanlar niyə xəbər saytlarından xəbər oxumaq istəmirlər? - MEDİA EKSPERTİ AÇIQLADI 13:56 Sabah Bakıya yağış, rayonlara qar yağacaq 13:55 Günəşdə güclü partlayışlar baş verib 18:22 Uşaqlarda nitq gecikməsi buna görə baş verir - Valideynlər diqqətli olsun 18:21 Autizim uşaqlarda diqqət və yaddaşın inkişafı üçün oyunu texnologiyası 18:19 Azərbaycan orbitə "Zəfər" peyki buraxıb

Çay dəmləyəndə hər kəsin etdiyi səhv

Çay dəmləyəndə hər kəsin etdiyi səhv

Britaniyanın "Tetley" çay şirkətinin rəhbəri Sebastyan Mixaelis çay dəmləməklə bağlı demək olar ki, hər kəsin etdiyi səhvləri açıqayıb. 

Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, Mixaelis çay hazırlamaq yolunu bölüşmək qərarına gəlib.

Çay mütəxəssisinin fikrincə, ləzzətli və zəngin içkinin dəmlənməsinin əsas sirri sudur. O, çay üçün yalnız şirin sudan istifadə etməyi və heç vaxt çaydanda axırıncı dəfə qalan suyu iki dəfə qaynatmamağı tövsiyə edib.

Başqa bir sirr suyun temperaturudur. Qara çay üçün Mixaelis qaynadıqdan dərhal sonra qaynar su istifadə etməyi tövsiyə edir. 

Yaşıl çay 85 dərəcə su temperaturunda dəmlənməlidir. Həmçinin, ətirli bir dad əldə etmək üçün çay paketi daha əvvəl deyil, iki-üç dəqiqədən sonra çıxarılmalıdır. Bu, çayın dəmlənməsinə və açılmasına imkan verəcəkdir.

Mixaelis südlə çay içənlərə qaynar su tökülməzdən əvvəl onu bir fincana tökməməyi təklif edir. Süd həmişə çaya əlavə edilməlidir, əksinə deyil.




Yandex.Metrika
KatStat.ru
MobTop.az
menu Menu game Oyunlar mail Poçt live Live profile Страница