08:56 Sosial şəbəkə profilləri izlənilir? - DİN açıqlama yaydı 08:54 Almaniya qanunvericiliyi sərtləşdirir 22:56 Zeytun yağından istifadə zamanı edilən 4 səhv 16:43 "Xanım rəqibim yoxdur" 16:42 Pensiyalar bu tarixdə ödəniləcək 16:39 Qurdun yeni mahnısı gündəm oldu - Dinlənmələr sürətlə artır 16:37 Qoxuya qarşı mübarizə: Bir neçə damcı limon suyu yox edir 16:35 İnsanlar niyə xəbər saytlarından xəbər oxumaq istəmirlər? - MEDİA EKSPERTİ AÇIQLADI 13:56 Sabah Bakıya yağış, rayonlara qar yağacaq 13:55 Günəşdə güclü partlayışlar baş verib

Soğan doğrayarkən ağlamamaq mümkündür

Soğan doğrayarkən ağlamamaq mümkündür

Soğan doğrayarkən göz yaşlarının qarşısını almaq mümkündürmü? Alimlər bu sualın cavabını tapdıqlarını iddia edirlər.

Milli.Az xarici KİV-ə istinadla xəbər verir ki, alimlər soğanın göz yaşına səbəb olan maddəsini minimuma endirən yeni üsul təqdim ediblər. Araşdırmalara görə, soğanın soyudulması bu problemi xeyli azaldır. Soyuq temperaturda saxlanılan soğan, doğrandıqda daha az uçucu maddə buraxır və nəticədə göz qıcıqlanması zəifləyir.


Eyni zamanda, iti bıçaqla sürətli kəsmək, soğanın hüceyrələrinin daha az zədələnməsinə səbəb olduğu üçün bu da göz yaşının qarşısını alan amillərdəndir.

Alimlər, soğanı kəsməzdən əvvəl bir neçə dəqiqə soyuducuda saxlamağı və mümkün qədər iti bıçaqla doğramağı tövsiyə edirlər.




Yandex.Metrika
KatStat.ru
MobTop.az
menu Menu game Oyunlar mail Poçt live Live profile Страница