16:43 "Xanım rəqibim yoxdur" 16:42 Pensiyalar bu tarixdə ödəniləcək 16:39 Qurdun yeni mahnısı gündəm oldu - Dinlənmələr sürətlə artır 16:37 Qoxuya qarşı mübarizə: Bir neçə damcı limon suyu yox edir 16:35 İnsanlar niyə xəbər saytlarından xəbər oxumaq istəmirlər? - MEDİA EKSPERTİ AÇIQLADI 13:56 Sabah Bakıya yağış, rayonlara qar yağacaq 13:55 Günəşdə güclü partlayışlar baş verib 18:22 Uşaqlarda nitq gecikməsi buna görə baş verir - Valideynlər diqqətli olsun 18:21 Autizim uşaqlarda diqqət və yaddaşın inkişafı üçün oyunu texnologiyası 18:19 Azərbaycan orbitə "Zəfər" peyki buraxıb

Yumurtanı belə bişirin - daha dadlı olacaq

Yumurtanı belə bişirin - daha dadlı olacaq

Səhər yeməkləri arasında xüsusi yer tutan yeməklərdən biri yaxşı qızardılmış yumurtadır.

Milli.Az yumurtanı daha dadlı bişirməyin yollarından bəhs edir.

Son zamanlar TikTok-da məşhurlaşan kulinariya hiyləsi göstərib ki, adi bir inqredient - turşu xiyarın duzlu suyu klassik səhər yeməyinin dadını tamamilə dəyişə bilər.

Eksperiment göstərib ki, bu su yumurtaya həm duzluluq, həm də turşməzə çalarlar qatır, eyni zamanda yumurtanın incə dadını kölgədə qoymur. Metodun unikallığı ondadır ki, yumurta əvvəlcə yağda yox, suda bişirilir.

Resept


Yumurta qızdırılmış tavaya sındırılır, ağı bişməyə başlayanda bir xörək qaşığı su əlavə olunur və tavanın ağzı qapaqla örtülür. Bu, yumurtanı buxarda bişirməyə imkan verir və onu çevirməyə ehtiyac qalmır. Təxminən 30 saniyədən sonra bir xörək qaşığı turşu xiyar suyu əlavə edilir. Vacibdir ki, bu su tavada bərabər paylansın. Onu məhz bu mərhələdə əlavə etmək lazımdır ki, yumurtanın ağı bərkiməsin.

Yumurta xırda xardal və sirkə çalarları alır. Adətən sonda əlavə olunan duza isə ehtiyac qalmır. Bu dad xüsusən yumurtanın ağında daha çox hiss olunur və yeməyə gözlənilməz notlar bəxş edir. /Lent.az




Yandex.Metrika
KatStat.ru
MobTop.az
menu Menu game Oyunlar mail Poçt live Live profile Страница