• USD: 55.2987
  • EUR: 52.7379
  • BYN: 22.2952
  • KZT: 11.5957
  • UAH: 14.9780
  • TRY: 29.8581

Göbələkli yay salatı

Göbələkli yay salatı
Göbələk sevənlərə dadlı göbələkli yay salatı üçün resept.
Ərzaqlar
1 ədəd orta boy soğan
1 balaca banka konservləşdirilmiş yumru göbələk
1 ədəd orta boy yerkökü
1 ədəd kiçik qırmızı bolqar bibəri
1 ədəd kiçik sarı və/ya narıncı rəngi bolqar bibəri
1 ədəd kiçik yaşıl bolqar bibəri
1 ədəd orta boy turşu xiyar, uzun-uzun və nazik doğrayın
1 ədəd orta boy təzə xiyar, qabığını soyub uzun-uzun və nazik doğrayın
Şüyüd
3-4 xörək qaşığı təzə sıxılmış limon suyu
3-4 xörək qaşığı zeytun yağı
Duz və istiot
Necə hazırlanır?
1. Göbələkləri ortadan iki yerə kəsin (çox balacadırlarsa, kəsməyə də bilərsiniz).
2. Soğanları uzun-uzun və nazik doğrayın. Sonra bir qaba qoyub üstünə bir az duz səpin və əlinizlə soğanı ovun ki, acısı çıxsın. Sonra isə suya çəkib, əlinizlə suyunu tamamilə sıxın.
3. Yerkökünü suda yarım bişənə kimi qaynadın, soyun, və uzun-uzun və nazik doğrayın.
4. Bolqar bibərlərini uzun-uzun və nazik doğrayın.
5. Turşu xiyarı uzun-uzun və nazik doğrayın. Təzə xiyarın qabığınız soyun uzun-uzun və nazik doğrayın.
6. Soğanla birgə bütün ərzaqları iri qarışdırma qabına qoyun.
7. Üstünə limon suyu və zeytun yağı əlavə edin və zövgə görə duzlayıb istiotlayın.
8. Qarışdırıb bir müddət soyuducuda saxladıqdan sonra süfrəyə verin.
Nuş olsun!
Kulinariya
Görməni artırır, yaddaşı gücləndirir, xərçəng riskini... - Bu qidanın faydaları

Görməni artırır, yaddaşı gücləndirir, xərçəng..

Yumurtanın faydaları saymaqla bitmir. Araşdırmalara görə, hər gün müntəzəm yumurta yemək sağlamlıq üçün...

Kulinariya
Səhər yeməyində fərqli dad: kərə yağlı yumurta

Səhər yeməyində fərqli dad: kərə yağlı yumurta..

Yumurtanın nə qədər faydalı qida olduğunu bilirik. Mütəxəssislər hər gün səhər yeməyində 1 yumurta...

Kulinariya
Xəngəl hazirlanmasi

Xəngəl hazirlanmasi..

Tərkibi: Xəngəlin xəmiri üçün: un yumurta duz su Üzəri üçün(4 nəfər üçün): 200 qr.qiymə(mal ətindən) 2...

Kulinariya
Çiyələk saplaqlarını atmayın! Faydaları və müalicəvi xüsusiyyətləri

Çiyələk saplaqlarını atmayın! Faydaları və müalicəvi..

Çiyələk ən dadlı və faydalı giləmeyvələrdən biridir. Çiyələk yeyəndə biz adətən çiyələyin saplaqlarını...

Kulinariya
Dünyanın ən yaxşı 3 aşpazı - "Michelin Star" - FOTO

Dünyanın ən yaxşı 3 aşpazı - "Michelin Star" - FOTO..

2020-ci ilə qədər ən çox "Michelin Star" mükafatını qazanan 3 ən yaxşı dünya aşpazını təqdim edir:...

Kulinariya
Südlü mərcimək şorbasının HAZIRLANMA QAYDASI

Südlü mərcimək şorbasının HAZIRLANMA QAYDASI..

Süfrələrdə ləzzətlə yediyimiz şorbalar arasında mərcimək şorbasının öz yeri var. Mərciməyin yaşıl,...

Rəylər (0)