16:43 "Xanım rəqibim yoxdur" 16:42 Pensiyalar bu tarixdə ödəniləcək 16:39 Qurdun yeni mahnısı gündəm oldu - Dinlənmələr sürətlə artır 16:37 Qoxuya qarşı mübarizə: Bir neçə damcı limon suyu yox edir 16:35 İnsanlar niyə xəbər saytlarından xəbər oxumaq istəmirlər? - MEDİA EKSPERTİ AÇIQLADI 13:56 Sabah Bakıya yağış, rayonlara qar yağacaq 13:55 Günəşdə güclü partlayışlar baş verib 18:22 Uşaqlarda nitq gecikməsi buna görə baş verir - Valideynlər diqqətli olsun 18:21 Autizim uşaqlarda diqqət və yaddaşın inkişafı üçün oyunu texnologiyası 18:19 Azərbaycan orbitə "Zəfər" peyki buraxıb

Bişmiş yumurta ilə bu 5 qidanı YEMƏK OLMAZ

Bişmiş yumurta ilə bu 5 qidanı YEMƏK OLMAZ

Bişmiş yumurtaları asanlıqla bir neçə dəqiqə ərzində hazırlana bilən ən məşhur yemək adlandırmaq olar.


May.az xəbər verir ki, bir çox insanlar dadını, aromasını və teksturasını yaxşılaşdırmaq üçün omletə müxtəlif maddələr əlavə edirlər. 


Bununla belə, bütün maddələr bu yeməyə əlavə edilə bilməz. Çünki bəziləri yumurtanın dadına mənfi təsir göstərə və hətta bədən üçün təhlükə yarada bilər.

Meyvələr


Alma və ya portağal kimi meyvələr omletə əlavə edilməməlidir. Onların şirin dadı yumurta ilə uyğun gəlmir və bu qidaların birləşməsi əksər insanlar üçün xoşagəlməz ola bilər.


Göy pendir


Yumurta bişirərkən ona tökülən çox qidalardan biri də pendirdir. Çox insanlar bu iki qidanı birlikdə çox sevir. Ancaq bəzi pendir növləri var ki, onlar yumurtaya əlavə olunmamalıdır. Məsələn, rokfor və ya qorqonzola kimi mavi pendirlər yumurtaların təbii dadını üstələyə bilər. Ona görə onların qayğanağa tökülməsi məsləhət görülmür. 


Acı souslar


Çoxlarının sevdiyi acı souslar da yumurtaların təbii dadını dəyişə bilir. Buna görə çalışıb yumurtanı acı souslarla yeməyin. 


Dəniz məhsulları


Karides və ya kalamar kimi dəniz məhsulları həmişə bişmiş yumurta ilə yaxşı getmir. 


Onların xüsusi dadı yumurtanın dadı ilə ziddiyyət təşkil edə və sizdə arzuolunmaz təsir bağışlaya bilər. 


Turş süd məhsulları


Qaynadılmış yumurtaya turşulu süd məhsulları (kefir və ya qatıq) əlavə etmək yumurtanın ağının ayrılmasına və laxtalanmasına səbəb ola bilər. Bu da yeməyi istehlak üçün yararsız hala gətirir. Həmçinin, fermentləşdirilmiş süd məhsulları bədənə zərər verə bilər.




Yandex.Metrika
KatStat.ru
MobTop.az
menu Menu game Oyunlar mail Poçt live Live profile Страница