• USD: 55.2987
  • EUR: 52.7379
  • BYN: 22.2952
  • KZT: 11.5957
  • UAH: 14.9780
  • TRY: 29.8581

Çiyələk saplaqlarını atmayın! Faydaları və müalicəvi xüsusiyyətləri

Çiyələk saplaqlarını atmayın! Faydaları və müalicəvi xüsusiyyətləri
Çiyələk saplaqlarını atmayın! Faydaları və müalicəvi xüsusiyyətləri


Çiyələk ən dadlı və faydalı giləmeyvələrdən biridir. Çiyələk yeyəndə biz adətən çiyələyin saplaqlarını atırıq.

Lakin xalq təbabətində çiyələk saplaqları çox faydalı müalicəvi vasitə sayılır.

Kimyəvi tərkibə görə çiyələk saplaqları heç də giləməyvələrdən geri qalmır. Onların tərkibində vitaminlər (xüsusilə C vitamini), minerallar, antioksidantlar və s. faydalı maddələr var.



Çiyələk saplaqlarını açıq havada qurudun və müalicəvi vasitə kimi istifadə edin. 15 çiyələk saplağı 1 stəkan qaynar suda 30 dəqiqə ərzində dəmlənilir və çay kimi içilir. Həmçinin çiyələk saplaqlarını adi və ya yaşıl çaya əlavə etmək olar.

Çiyələk saplaqlarının faydalı müalicəvi xüsusiyyətləri arasında:

- vitamin və mineralların mənbəyidir

- iltihabəleyhinə təsir göstərir

- mikrobları öldürür

- sidik və ödqovucu təsir edir

- təzyiqin tənzimlənməsinə kömək edir

- soyuqdəymə və qripp zamanı xəstənin vəziyyətini yüngülləşdirir, tərlədir

- qanda xolesterinin və şəkərin səviyyəsini aşağı salır.

Saglamolun.Az
Kulinariya
Görməni artırır, yaddaşı gücləndirir, xərçəng riskini... - Bu qidanın faydaları

Görməni artırır, yaddaşı gücləndirir, xərçəng..

Yumurtanın faydaları saymaqla bitmir. Araşdırmalara görə, hər gün müntəzəm yumurta yemək sağlamlıq üçün...

Kulinariya
Səhər yeməyində fərqli dad: kərə yağlı yumurta

Səhər yeməyində fərqli dad: kərə yağlı yumurta..

Yumurtanın nə qədər faydalı qida olduğunu bilirik. Mütəxəssislər hər gün səhər yeməyində 1 yumurta...

Kulinariya
Xəngəl hazirlanmasi

Xəngəl hazirlanmasi..

Tərkibi: Xəngəlin xəmiri üçün: un yumurta duz su Üzəri üçün(4 nəfər üçün): 200 qr.qiymə(mal ətindən) 2...

Kulinariya
Çiyələk saplaqlarını atmayın! Faydaları və müalicəvi xüsusiyyətləri

Çiyələk saplaqlarını atmayın! Faydaları və müalicəvi..

Çiyələk ən dadlı və faydalı giləmeyvələrdən biridir. Çiyələk yeyəndə biz adətən çiyələyin saplaqlarını...

Kulinariya
Dünyanın ən yaxşı 3 aşpazı - "Michelin Star" - FOTO

Dünyanın ən yaxşı 3 aşpazı - "Michelin Star" - FOTO..

2020-ci ilə qədər ən çox "Michelin Star" mükafatını qazanan 3 ən yaxşı dünya aşpazını təqdim edir:...

Kulinariya
Südlü mərcimək şorbasının HAZIRLANMA QAYDASI

Südlü mərcimək şorbasının HAZIRLANMA QAYDASI..

Süfrələrdə ləzzətlə yediyimiz şorbalar arasında mərcimək şorbasının öz yeri var. Mərciməyin yaşıl,...

Rəylər (0)