• USD: 55.2987
  • EUR: 52.7379
  • BYN: 22.2952
  • KZT: 11.5957
  • UAH: 14.9780
  • TRY: 29.8581

İftar üçün dadlı menyu

İftar üçün dadlı menyu
Bu gün Ramazan ayının 24-cü günüdür.
Axşam.az iftar menyusu təqdim edir:
Brokolli şorbası
Ərzaqlar:
1 ədəd orta boy brokolli
1 orta boy soğan
2,5 dolu yemək qaşığı un
1 stəkan süd
Yarım armudu stəkan duru yağ
1 litr su
1 stəkan ət suyu
1 çay qaşığı qarabibər, duz,
Hazırlanması:
Brokolliləri isti su ilə yaxşıca yuyun. Yağı qızdırıb soğanları qovurun, üzərinə brokollini əlavə edib bişirin. Üzərinə un töküb 3 dəqiqə qovurun. Ət suyunu töküb qarışdırın və qaynayanda süd və duz əlavə edin. Bişəndən sonra blenderdən keçirin.
Toyuqlu burma
Ərzaqlar:
6-7 ədəd toyuq budur
2 ədəd lavaş
1,5 stəkan toyuq suyu
Sous üçün:
1 yemək qaşığı duru yağ
1 yemək qaşığı tomat pastası
1 çay qaşığı qarabibər
1 stəkan toyuq suyu
Qatıqlı sous:
1,5 stəkan qatıq
1-2 diş sarımsaq
Hazırlanması:
Toyuq budlarını yuyub, üzərinə su və duz töküb qaynadın. Lavaşı rulet şəklində burub, doğrayın. Sobaya qoyacağınız tavaya qoyun, 180 dərəcə isidilmiş sobada qızardın. Tavaya duru yağ, tomat pastasını töküb qarışdırın. Qaynayan toyuğun suyundan tökərək azca qaynadın. Sobadan aldığınız lavaşların üzərinə toyuq suyunu tökün. 10 dəqiqə daha sobada bişirin. Sobadan götürün azca soyuyandan sonra üzərinə sarımsaqlı qatığı tökün. Sonra tomat pastalı sousu əlavə edin. Sümükdən ayrılan və didiyiniz toyuq ətini də üzərinə qoyubsüfrəyə verin.
Evdə limonad hazırla
Ərzaqlar:
Limon - 2 ədəd
Portağal - 1 ədəd
Şəkər tozu - 5-6 x/q.
Hazırlanması:
Limonu və portağalı sıxıb, şirəsini çıxart. İçərisinə qurudulmuş limon və portağal qabığını əzib tök. Üstünə 700 ml. su və şəkər tozu əlavə edib, yaxşıca qarışdıraraq, bir gecə sərin yerdə saxla. Səhəri gün daha bir xörək qaşığı şəkər tozu əlavə edib, qarışdır və süz. Soyuducuya qoyub, bir neçə saat saxladıqdan sonra içərisinə qazlı su töküb, süfrəyə ver.
Kulinariya
Görməni artırır, yaddaşı gücləndirir, xərçəng riskini... - Bu qidanın faydaları

Görməni artırır, yaddaşı gücləndirir, xərçəng..

Yumurtanın faydaları saymaqla bitmir. Araşdırmalara görə, hər gün müntəzəm yumurta yemək sağlamlıq üçün...

Kulinariya
Səhər yeməyində fərqli dad: kərə yağlı yumurta

Səhər yeməyində fərqli dad: kərə yağlı yumurta..

Yumurtanın nə qədər faydalı qida olduğunu bilirik. Mütəxəssislər hər gün səhər yeməyində 1 yumurta...

Kulinariya
Xəngəl hazirlanmasi

Xəngəl hazirlanmasi..

Tərkibi: Xəngəlin xəmiri üçün: un yumurta duz su Üzəri üçün(4 nəfər üçün): 200 qr.qiymə(mal ətindən) 2...

Kulinariya
Çiyələk saplaqlarını atmayın! Faydaları və müalicəvi xüsusiyyətləri

Çiyələk saplaqlarını atmayın! Faydaları və müalicəvi..

Çiyələk ən dadlı və faydalı giləmeyvələrdən biridir. Çiyələk yeyəndə biz adətən çiyələyin saplaqlarını...

Kulinariya
Dünyanın ən yaxşı 3 aşpazı - "Michelin Star" - FOTO

Dünyanın ən yaxşı 3 aşpazı - "Michelin Star" - FOTO..

2020-ci ilə qədər ən çox "Michelin Star" mükafatını qazanan 3 ən yaxşı dünya aşpazını təqdim edir:...

Kulinariya
Südlü mərcimək şorbasının HAZIRLANMA QAYDASI

Südlü mərcimək şorbasının HAZIRLANMA QAYDASI..

Süfrələrdə ləzzətlə yediyimiz şorbalar arasında mərcimək şorbasının öz yeri var. Mərciməyin yaşıl,...

Rəylər (0)