16:43 "Xanım rəqibim yoxdur" 16:42 Pensiyalar bu tarixdə ödəniləcək 16:39 Qurdun yeni mahnısı gündəm oldu - Dinlənmələr sürətlə artır 16:37 Qoxuya qarşı mübarizə: Bir neçə damcı limon suyu yox edir 16:35 İnsanlar niyə xəbər saytlarından xəbər oxumaq istəmirlər? - MEDİA EKSPERTİ AÇIQLADI 13:56 Sabah Bakıya yağış, rayonlara qar yağacaq 13:55 Günəşdə güclü partlayışlar baş verib 18:22 Uşaqlarda nitq gecikməsi buna görə baş verir - Valideynlər diqqətli olsun 18:21 Autizim uşaqlarda diqqət və yaddaşın inkişafı üçün oyunu texnologiyası 18:19 Azərbaycan orbitə "Zəfər" peyki buraxıb

Orqanizm üçün ən faydalı şorba açıqlandı

Orqanizm üçün ən faydalı şorba açıqlandı
Yağsız ət bulyonundan hazırlanmış şorba daha faydalı yemək sayılır.
BiG.AZ rus mətbuatına istinadən xəbər verir ki, bunu diyetoloq Yelena Solomatina deyib.
Mütəxəssisin fikrincə, əgər quş, balıq, dovşan yaxud mal əti mağazadan alınıbsa şorba iki cür bulyondan hazırlanmalıdır.
"Birinci bulyonu tökürük və şorbanı artıq ikinci bulyonda bişiririk" - deyə o, izah edib.
Diyetoloq əlavə edib ki, yağsız bulyonda bişirilmiş yeməklər qədər püre-şorbası da orqanizm üçün çox xeyirlidir. Bundan başqa, qaspaço yaxud okroşka kimi soyuq vegeterian şorbalar da sağlamlığa müsbət təsir göstərir. Lakin bir çoxları bu qidaları dad seçimlərinə görə bəyənmirlər.
Diyetoloq xəbərdarlıq edib ki, mədə səhərlər sulu yemək qəbul etmir və buna görə də bişmiş yeməkləri səhər yeməyindən çıxarmaq lazımdır.


Yandex.Metrika
KatStat.ru
MobTop.az
menu Menu game Oyunlar mail Poçt live Live profile Страница