Orqanizm üçün ən faydalı şorba açıqlandı

Orqanizm üçün ən faydalı şorba açıqlandı
Yağsız ət bulyonundan hazırlanmış şorba daha faydalı yemək sayılır.
BiG.AZ rus mətbuatına istinadən xəbər verir ki, bunu diyetoloq Yelena Solomatina deyib.
Mütəxəssisin fikrincə, əgər quş, balıq, dovşan yaxud mal əti mağazadan alınıbsa şorba iki cür bulyondan hazırlanmalıdır.
"Birinci bulyonu tökürük və şorbanı artıq ikinci bulyonda bişiririk" - deyə o, izah edib.
Diyetoloq əlavə edib ki, yağsız bulyonda bişirilmiş yeməklər qədər püre-şorbası da orqanizm üçün çox xeyirlidir. Bundan başqa, qaspaço yaxud okroşka kimi soyuq vegeterian şorbalar da sağlamlığa müsbət təsir göstərir. Lakin bir çoxları bu qidaları dad seçimlərinə görə bəyənmirlər.
Diyetoloq xəbərdarlıq edib ki, mədə səhərlər sulu yemək qəbul etmir və buna görə də bişmiş yeməkləri səhər yeməyindən çıxarmaq lazımdır.
Maraqlı ve Meslehetli
İntervallı acqalma orqanizmi viruslara qarşı dözümlü edir - ALİMLƏR

İntervallı acqalma orqanizmi...

Maraqlı ve Meslehetli
Bu ölkədə "koronavirus" sözü qadağan edilib

Bu ölkədə "koronavirus" sözü...

Maraqlı ve Meslehetli
Dönər yeyən kişilər aqressiv olur – Alimlər

Dönər yeyən kişilər aqressiv olur –...

Maraqlı ve Meslehetli
Burnunuz axanda bunları etməyin! 6 səhv

Burnunuz axanda bunları etməyin! 6...

Maraqlı ve Meslehetli
Doğru bildiyimiz yanlışlar...

Doğru bildiyimiz yanlışlar......

Maraqlı ve Meslehetli
Hər səhər bir qaşıq yağ içmək faydalıdırmı?

Hər səhər bir qaşıq yağ içmək...

Комментарии (0)