16:43 "Xanım rəqibim yoxdur" 16:42 Pensiyalar bu tarixdə ödəniləcək 16:39 Qurdun yeni mahnısı gündəm oldu - Dinlənmələr sürətlə artır 16:37 Qoxuya qarşı mübarizə: Bir neçə damcı limon suyu yox edir 16:35 İnsanlar niyə xəbər saytlarından xəbər oxumaq istəmirlər? - MEDİA EKSPERTİ AÇIQLADI 13:56 Sabah Bakıya yağış, rayonlara qar yağacaq 13:55 Günəşdə güclü partlayışlar baş verib 18:22 Uşaqlarda nitq gecikməsi buna görə baş verir - Valideynlər diqqətli olsun 18:21 Autizim uşaqlarda diqqət və yaddaşın inkişafı üçün oyunu texnologiyası 18:19 Azərbaycan orbitə "Zəfər" peyki buraxıb

Düyünü belə bişirin, dən-dən olacaq

Düyünü belə bişirin, dən-dən olacaq

Plov bir çox xalqın mətbəxində mühüm yerə malik yeməklərdən biridir. Bəzən o, bişəndən sonra yapışqan kimi ola bilir və dən-dən qalmır.

Milli.Az xəbər verir ki, plov düzgün bişirildikdə həm ləzzətli, həm də iştahaaçan olur.

Belə ki, düyünü mükəmməl, dən-dən qalacaq şəkildə bişirmək üçün bir neçə sadə məsləhət var.

Birincisi, düyünü bişməzdən əvvəl yaxşıca yaxalamaq onun nişastasını azaldır və yapışmasının qarşısını alır.

Düyü bişirərkən düzgün su nisbətinə diqqət yetirmək də çox vacibdir; ümumiyyətlə, 1 stəkan düyüyə 1,5-2 stəkan su əlavə edilir.

Qazanın üzərini örtdükdən sonra düyünü qarışdırmaqdan çəkinmək, buxarda dəmlənməsi üçün qoymaq və istiliyi aşağı saxlamaq da düyü üçün vacibdir.

Nəhayət, düyü dəmləndikdən sonra yumşaq bir şəkildə qarışdırmaq düyü dənələrinin ayrılmasına kömək edir. /lent.az




Yandex.Metrika
KatStat.ru
MobTop.az
menu Menu game Oyunlar mail Poçt live Live profile Страница