16:43 "Xanım rəqibim yoxdur" 16:42 Pensiyalar bu tarixdə ödəniləcək 16:39 Qurdun yeni mahnısı gündəm oldu - Dinlənmələr sürətlə artır 16:37 Qoxuya qarşı mübarizə: Bir neçə damcı limon suyu yox edir 16:35 İnsanlar niyə xəbər saytlarından xəbər oxumaq istəmirlər? - MEDİA EKSPERTİ AÇIQLADI 13:56 Sabah Bakıya yağış, rayonlara qar yağacaq 13:55 Günəşdə güclü partlayışlar baş verib 18:22 Uşaqlarda nitq gecikməsi buna görə baş verir - Valideynlər diqqətli olsun 18:21 Autizim uşaqlarda diqqət və yaddaşın inkişafı üçün oyunu texnologiyası 18:19 Azərbaycan orbitə "Zəfər" peyki buraxıb

Toyuq filesini yumşaltmağın ən effektiv yolları

Toyuq filesini yumşaltmağın ən effektiv yolları

Toyuq döş əti az yağlı olduğu üçün sağlam və yüksək proteinli bir qidadır. Lakin düzgün bişirilmədikdə asanlıqla sərtləşib quruyur. Əti yumşaq və şirəli saxlamaq üçün tətbiq edilən bəzi üsullar həm dadı artırır, həm də yeməyi daha ləzzətli edir.

Bəs toyuq döşünü yumşaq saxlamaq üçün nə etmək lazımdır?

Milli.Az xəbər verir ki, toyuq ətini yumşaltmağın ən təsirli yollarından biri marinadlama üsuludur. Marinadın tərkibində olan asitli maddələr (limon suyu, sirkə, qatıq) ətdəki zülalları yumşaldaraq daha zərif bir quruluş yaradır. Zeytun yağı və ədviyyatlar isə ətə xoş ətir və dərin dad qatır.

Toyuq döşünü 1-4 saat arası marinadda saxlayın. Qatıq əsaslı marinadlar uzunmüddətli marinasiya üçün idealdır və əti daha da yumşaq edir.

Toyuq döşünün qalın hissələri bərabər bişmədiyi üçün sərtləşə bilər. Əti yüngülcə döymək və ya file şəklində incəltmək istiliyin bərabər yayılmasını təmin edir və bişmə müddətini qısaldır.

Toyuğu streç film arasına qoyun və ət döyən alətlə zərif şəkildə döyün. Bu üsul həm yumşaqlıq verir, həm də bişirməni asanlaşdırır.

Toyuq döşünü yüksək istilikdə uzun müddət bişirmək ətin qurumasına səbəb olur. Ən ideal nəticə üçün orta və ya az istilikdə, nəzarətli şəkildə bişirmək lazımdır.


Tavanın və ya sobanın temperaturunu elə tənzimləyin ki, ətin daxili istiliyi təxminən 74°C olsun. Üzəri qızararkən içi hələ də sulu qalmalıdır.

Toyuq döşünü duzlu suda saxlamaq, bişirmə zamanı ətin suyunu qorumağa kömək edir. Duz, zülalların su tutma qabiliyyətini artırır və ət daha yumşaq olur.

1 litr suya 1-2 yemək qaşığı duz əlavə edin, toyuq ətini bu məhlulda 30 dəqiqə-2 saat saxlayın. Daha sonra yuyub bişirin.

Toyuq bişdikdən sonra bir neçə dəqiqə dincəldilməlidir. Bu, ətin suyunun içəridə qalmasını təmin edir. Həmçinin ət liflərinə perpendikulyar şəkildə doğrandıqda, daha yumşaq və asan çeynənən olur.

Toyuğu bişirdikdən sonra 5 dəqiqə gözləyin, sonra liflərinə əks istiqamətdə dilimləyin.

Lalə Qüdrətova



Yandex.Metrika
KatStat.ru
MobTop.az
menu Menu game Oyunlar mail Poçt live Live profile Страница