16:43 "Xanım rəqibim yoxdur" 16:42 Pensiyalar bu tarixdə ödəniləcək 16:39 Qurdun yeni mahnısı gündəm oldu - Dinlənmələr sürətlə artır 16:37 Qoxuya qarşı mübarizə: Bir neçə damcı limon suyu yox edir 16:35 İnsanlar niyə xəbər saytlarından xəbər oxumaq istəmirlər? - MEDİA EKSPERTİ AÇIQLADI 13:56 Sabah Bakıya yağış, rayonlara qar yağacaq 13:55 Günəşdə güclü partlayışlar baş verib 18:22 Uşaqlarda nitq gecikməsi buna görə baş verir - Valideynlər diqqətli olsun 18:21 Autizim uşaqlarda diqqət və yaddaşın inkişafı üçün oyunu texnologiyası 18:19 Azərbaycan orbitə "Zəfər" peyki buraxıb

Təzə və xırtıldayan xiyarı belə saxlayın - Az adam bilir

Təzə və xırtıldayan xiyarı belə saxlayın - Az adam bilir

Xiyarları bir ay belə təzə saxlamaq çətin işdir. Çünki tərəvəzlər elastikliyini və şirəliliyini itirirlər.

Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bunun səbəbi onun tərkibində suyun çox olmasıdır. 

Bununla belə, təxminən altı ay ərzində xiyarı təzə və xırtıldayan saxlayacaq üsul var. Bu üsulla tərəvəz sanki bağdan yığmış kimi təzə olacaq.

Əslində bu üsul kifayət qədər köhnədir, ona görə də onu çox az adam bilir. Bunun üçün çox az inqrediyent lazımdır. Təxminən yarım kilo gicitkən götürün və bir kiloqram duz lazım olacaq. Bu miqdar on kiloqram xiyar üçün nəzərdə tutulub. Əvvəlcə xiyarları yuyun, qurudun, gövdələrini çıxarın. Gicitkənləri yuyub doğramaq məsləhətdir.

Daha sonra hər hansı bir saxlama qabını götürün. Bu, maye səthi olan bir barel və ya böyük bir qab ola bilər. Bir santimetr qat duz tökün. Sonra, xiyarları əlavə edin, yenidən duz əlavə edin və gicitkən qatı ilə örtün.

Sonra xiyar yox olana qədər proseduru təkrar edin. Gicitkən və duzun üzərinə cuna qoyun, üzərindən təzyiq göstərməyə çalışın və 72 saat sərin yerdə saxlayın.

Duzlu suyu boşaldın, xiyarları bankalara yerləşdirin və maye tökün. 4 stəkan su üçün iki böyük qaşıq duz götürün.

Budur, yeni ilə təzə və xırtıldayan xiyarlarınız hazırdır.

Nuş olsun! 




Yandex.Metrika
KatStat.ru
MobTop.az
menu Menu game Oyunlar mail Poçt live Live profile Страница