16:43 "Xanım rəqibim yoxdur" 16:42 Pensiyalar bu tarixdə ödəniləcək 16:39 Qurdun yeni mahnısı gündəm oldu - Dinlənmələr sürətlə artır 16:37 Qoxuya qarşı mübarizə: Bir neçə damcı limon suyu yox edir 16:35 İnsanlar niyə xəbər saytlarından xəbər oxumaq istəmirlər? - MEDİA EKSPERTİ AÇIQLADI 13:56 Sabah Bakıya yağış, rayonlara qar yağacaq 13:55 Günəşdə güclü partlayışlar baş verib 18:22 Uşaqlarda nitq gecikməsi buna görə baş verir - Valideynlər diqqətli olsun 18:21 Autizim uşaqlarda diqqət və yaddaşın inkişafı üçün oyunu texnologiyası 18:19 Azərbaycan orbitə "Zəfər" peyki buraxıb

Pizza üçün ən yaxşı pendir hansıdır?

Pizza üçün ən yaxşı pendir hansıdır?

Pizza üçün ən yaxşı pendir seçimləri bir neçə amildən asılıdır, lakin ən çox istifadə edilən və dad baxımından balanslı pendirlər bunlardır:

1. Mozzarella: Pizza üçün ən populyar pendirdir. Yumşaq, elastik teksturaya və əla əriyən xüsusiyyətlərə malikdir. Həmçinin, mozzarella pizzaya yüngül və qaymaqlı bir dad verir.

2. Cheddar: Daha güclü dadı olan bir pendirdir. Tək başına istifadə edilməsə də, mozzarella ilə birlikdə qarışdırılaraq daha zəngin və dadlı bir pizza əldə etmək üçün istifadə olunur.

3. Parmesan: Tərkibi sərt və duzludur. Pizza bişəndən sonra üzərinə səpilməsi ilə dərin və aromatik bir dad verir.

4. Provolone: Mozzarella kimi yaxşı əriyir və ona nisbətən daha güclü dadı var. Mozzarella ilə qarışdırıldıqda pizzaya əlavə dərinlik qatır.

5. Ricotta: Xüsusilə ağ pizzalarda (pomidorsuz pizzalar) istifadə olunur. Yüngül və qaymaqlı olduğu üçün pizzanın üstünə əlavə edilərək zərif bir ləzzət qatır.

6. Gorgonzola və ya mavi pendir: Güclü və unikal dadı ilə tanınır. Tək başına istifadə edilməsi əvəzinə, digər pendir növləri ilə birlikdə pizzaya əlavə dərinlik verən bir tərkib kimi istifadə olunur.

Ən yaxşı pizza pendiri seçimi zövqünüzə görə dəyişə bilər, amma mozzarella əksər pizzalar üçün əsas seçimdir, digər pendirlər isə əlavə ləzzət qatmaq üçün istifadə olunur.




Yandex.Metrika
KatStat.ru
MobTop.az
menu Menu game Oyunlar mail Poçt live Live profile Страница