16:43 "Xanım rəqibim yoxdur" 16:42 Pensiyalar bu tarixdə ödəniləcək 16:39 Qurdun yeni mahnısı gündəm oldu - Dinlənmələr sürətlə artır 16:37 Qoxuya qarşı mübarizə: Bir neçə damcı limon suyu yox edir 16:35 İnsanlar niyə xəbər saytlarından xəbər oxumaq istəmirlər? - MEDİA EKSPERTİ AÇIQLADI 13:56 Sabah Bakıya yağış, rayonlara qar yağacaq 13:55 Günəşdə güclü partlayışlar baş verib 18:22 Uşaqlarda nitq gecikməsi buna görə baş verir - Valideynlər diqqətli olsun 18:21 Autizim uşaqlarda diqqət və yaddaşın inkişafı üçün oyunu texnologiyası 18:19 Azərbaycan orbitə "Zəfər" peyki buraxıb

Makaronla balıq yemək olmaz – SƏBƏB

Makaronla balıq yemək olmaz – SƏBƏB

Balıq və makaron ən məşhur yeməklərdəndir. Bəzən elə olur ki, bu iki yemək hətta bir təqdim olunur. Ancaq bu doğru seçim deyil. 

May.az bu vərdişdən əl çəkməyin 4 səbəbini təqdim edir: 

Quruluşdakı fərqlər

Sıx və xəmir tərkibli makaron adətən ona şirəlilik və ləzzət zənginliyi əlavə edən souslarla birləşdirilir. 


Yumşaq və zərif ət toxuması ilə balıq makaronla kontrast yaradır ki, bu da dad bərabərsizliyinə səbəb ola bilər.


Dadlarda fərq


Aromalar yeməyin dadının qavranılmasında əsas rol oynayır. Pomidor, pendir və ya zeytun yağı əsasında aromatik souslarda isladılmış makaron daha sıx və incə ola bilən balıq qoxusu ilə birləşdirilə bilməz. Qarışıq hər iki yeməyin bir-biri ilə “rəqabət”ə girməsinə gətirib çıxaracaq. 


Qastronomik tarazlıq


Balıq sıx bir ləzzət və ya ətir varsa, makaronun neytral ləzzətini üstələyə bilər. Üstəlik, bəzi balıqlar yüngül, zərif makaronla birləşdirmək üçün çox yağlı və ya ağır ola bilər. Nəticədə ağızda xoş olmayan dad yaranır.


Rasional komponent


Təbii ki, soyuducuda yalnız balıq və makaron varsa, onları birlikdə yeyə bilərsiniz. Ancaq bayram masasında belə bir birləşmə qəbuledilməzdir. 


Yeməkdən zövq almaq lazımdır, sadəcə doymaq üçün yemək olmaz.





Yandex.Metrika
KatStat.ru
MobTop.az
menu Menu game Oyunlar mail Poçt live Live profile Страница