Xəngəl hazirlanmasi
Tərkibi:
Xəngəlin xəmiri üçün:
un
yumurta
duz
su
Üzəri üçün(4 nəfər üçün):
200 qr.qiymə(mal ətindən)
2 orta boy soğan
duz(zövqə görə)
istiot(zövqə görə)
su
kərə yağı
Hazırlanması:
Xəngəlin bişirilməsi:
Qazan su ilə doldurulur.
Su qaynadıqdan sonra duz əlavə olunur
Və xəngəl əlavə olunur
5-10 dəq.bişirildikdən sonra süzülür.
Ətin hazırlanması:
Tava qızdırılır.Kərə yağı əridilir.Soğanlar uzunsov formada doğranılır.Tavaya əlavə olunur.Qovrulur.Bu arada ət su ilə pörtlədilir.Sonra isə soğana əlavə olunur.Və üzərinə duz,istiot əlavə olunur.Qovrulur və hazırdır.
Süfrəyə verərkən qatıq əlavə edilir(zövqə görə)
Digər xəbərləri Azərbaycan dilində xüsusi Facebook səhifəmizdə izləyə bilərsiniz.
Bölmə: Kulinariya Oxunub: 1 091 Tarix: 3-01-2018, 17:51