20:49 Robert De Niro Bakıya gələcək 20:48 Noyabr ayının ən faydalı mövsüm meyvəsi - Şirəsindən gündə bir stəkan içmək… 20:47 Alimlər infarkt və insultun qarşısını almağın yeni yolunu KƏŞF ETDİ - Bu dərmanla… 20:45 Duzlu və acılı qidaların orqanizmə zərərləri açıqlandı 20:44 Azərbaycanda bəzi yerlərdə ətin qiyməti ENDİ 10:21 Bakıda balta ilə arvadını öldürən kişi özünü asdı 10:20 Çox yaxında əlinə xeyli pul gələcək 3 BÜRC 10:19 Günə kofe içərək başlayanlar mütləq oxusun - Bu saatlarda qətiyyən OLMAZ 10:18 Əhalinin NƏZƏRİNƏ - Bu ərəfələrdə… 10:17 D vitamini həddindən artıq içilərsə, hansı nəticələr verə bilər?

Narı dənəsi ilə yeyənlərə XƏBƏRDARLIQ

Narı dənəsi ilə yeyənlərə XƏBƏRDARLIQ

Narın tərkibindəki antioksidantlar, hər şeyə əlavə olaraq, sərbəst radikallarla mübarizə aparır və dərinin vəziyyətini yaxşılaşdırır.

Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, narın pulpasını tumlarından ayırmasanız, o zaman orqanizmə daha çox antioksidant daxil olar. Bu maddələr oksidləşdirici stresə qarşı müqavimət göstərir, iltihabı azaldır və hüceyrələri zədələnmədən qoruyur.

Nar yemək xroniki xəstəliklərin, o cümlədən şəkərli diabet və ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riskini də azaldır.

Narın ürəyin fəaliyyətinə xüsusi təsiri var. O, "pis" xolesterinin səviyyəsini azaldır, qan təzyiqini normallaşdırır və qan damarlarını gücləndirir.

Nar dənələri həzm üçün də faydalıdır. Onların tərkibində bağırsaq hərəkətliliyini yaxşılaşdıran və sağlam mikrofloranı saxlayan çoxlu lif var.

Mütəxəssislər bildirirlər ki, narın tumları ilə yeyilməsinin əsas faydalarından biri onun şiş əleyhinə xüsusiyyətləridir. Narın tərkibində C və K vitaminləri, fol və ellagik turşular, antosiyaninlər var. Bu maddələr apoptozu, zədələnmiş və potensial təhlükəli hüceyrələrin məhv edilməsi prosesini təşviq edir.




Яндекс.Метрика MobTop.az
Menu Kabinet Poçt Live Страница