Среда
ноя 09

Qan azlığının qarşısını alan qidalar

Qan azlığı (anemiya) ən geniş yayılmış sağlamlıq problemlərindən biridir.
Lent.az xəbər verir ki, bu xəstəlikdən daha çox əziyyət çəkənlər isə hamilə qadınlar, körpələr, məktəblilər və yeniyetmələrdir.
Anemiya bir çox səbəbdən yarana bilir. Daha çox orqanizmdə dəmir və vitamin çatışmazlığından meydana gəlir. Mütəxəssislər bu xəstəliyə qarşı mübarizə aparmaq üçün müəyyən qidaların qəbulunu tövsiyyə edirlər:
1. Toyuq əti
2. Qızıl balıq
3. Çuğundur
4. Qoz-fındıq və badam
5. Lobya və yaşıl bibər
6. Noxud və mərci
7. Portağal, tut, banan və çiyələk
8. Bəhməz, ərik qurusu və xurma
9. Nanə və ispanaq

Комментарии (0)

Оставить комментарий