08:56 Sosial şəbəkə profilləri izlənilir? - DİN açıqlama yaydı 08:54 Almaniya qanunvericiliyi sərtləşdirir 22:56 Zeytun yağından istifadə zamanı edilən 4 səhv 16:43 "Xanım rəqibim yoxdur" 16:42 Pensiyalar bu tarixdə ödəniləcək 16:39 Qurdun yeni mahnısı gündəm oldu - Dinlənmələr sürətlə artır 16:37 Qoxuya qarşı mübarizə: Bir neçə damcı limon suyu yox edir 16:35 İnsanlar niyə xəbər saytlarından xəbər oxumaq istəmirlər? - MEDİA EKSPERTİ AÇIQLADI 13:56 Sabah Bakıya yağış, rayonlara qar yağacaq 13:55 Günəşdə güclü partlayışlar baş verib

Qarabaşaq qanı qatılaşdırır?

Qarabaşaq qanı qatılaşdırır?

Həkim qarabaşaq yarmasının qan-damar sisteminə təsirini açıqlayıb.

BAKU.WS Rusiya KİV-ə istinadən xəbər verir ki, bu barədə tibb elmləri namizədi, qastroenteroloq Rustem Sadıkov danışıb.

Həkimin sözlərinə görə, bəzi insanlar məhsulun qanı qatılaşdırdığına inanaraq qarabaşaq yarması yeməkdən imtina edirlər.

"Qarabaşaq yarması hemoglobinin əmələ gəlməsində iştirak edən dəmirlə zəngindir. Lakin bu o demək deyil ki, məhsul qanı qatılaşdırmağa qadirdir", - deyə həkim vurğulayıb.

Eyni zamanda, qarabaşaq yarmasını xüsusilə qiymətli və faydalı məhsul edən qan damarlarının möhkəmlənməsinə və elastikliyini artırmağa kömək edən rutindir (vitamin P):

"Üstəlik, rutinin qana müsbət təsir göstərərək qan laxtalanma riskini azalda biləcəyini göstərən tədqiqatlar var. Bu kontekstdə qarabaşaq yarması qan dövranını yaxşılaşdıran bir məhsul hesab edilə bilər".

O, qeyd edib ki, bu xüsusiyyət dolayısı ilə məhsulun qan durulmasına müsbət təsiri ilə əlaqələndirilə bilər.

Qarabaşağın qan damarlarına, ürəyə faydalı təsir göstərməsi, qan laxtalanma riskini azaltması onun lif və maqneziumla zəngin olması ilə də dəstəklənir.

"Hər halda, pəhrizinizə diqqət yetirərkən, qidanın qana təsirinin təkcə bir məhsuldan deyil, həm də ümumi pəhrizdən asılı olduğunu başa düşmək lazımdır", - qastroenteroloq belə nəticəyə gəlib.




Yandex.Metrika
KatStat.ru
MobTop.az
menu Menu game Oyunlar mail Poçt live Live profile Страница