Вторник
май 23

Xərçəng xəstəliyinin inkişafına təkan verən maddələr

BiG.AZ məlumat verir ki, onkoloqların fikrincə, tərkibində nitrat olan tərəvəzlər xərçəngə səbəb ola bilər. Belə ki, azot gübrələri ilə yetişdirilən tərəvəzlər sağlamlığa təhlükə yarada bilər. Belə tərəvəzlərdə nitratlar ilk növbədə gübrələrlə birlikdə meyvəyə daxil olur, sonra isə reaksiyalar zənciri başlayır tərəvəzlərin içərisində nitratların bir hissəsi nitritlərə çevrilir. Nitritlər həzm sistemindəki müxtəlif fermentlərin təsiri altında nitrozaminlərə yüksək səviyyədə kanserogenliyə malik yüksək zəhərli birləşmələrə çevrilir
Onkoloqların sözlərinə görə, spirt, yarımfabrikatlar, fast food istifadəsi xərçəngin inkişafına kömək edir.


Ülkər Rəhmanqızı

Комментарии (0)

Оставить комментарий