Xərçəng xəstəliyinin inkişafına təkan verən maddələr

Xərçəng xəstəliyinin inkişafına təkan verən maddələr
BiG.AZ məlumat verir ki, onkoloqların fikrincə, tərkibində nitrat olan tərəvəzlər xərçəngə səbəb ola bilər. Belə ki, azot gübrələri ilə yetişdirilən tərəvəzlər sağlamlığa təhlükə yarada bilər. Belə tərəvəzlərdə nitratlar ilk növbədə gübrələrlə birlikdə meyvəyə daxil olur, sonra isə reaksiyalar zənciri başlayır tərəvəzlərin içərisində nitratların bir hissəsi nitritlərə çevrilir. Nitritlər həzm sistemindəki müxtəlif fermentlərin təsiri altında nitrozaminlərə yüksək səviyyədə kanserogenliyə malik yüksək zəhərli birləşmələrə çevrilir
Onkoloqların sözlərinə görə, spirt, yarımfabrikatlar, fast food istifadəsi xərçəngin inkişafına kömək edir.


Ülkər Rəhmanqızı

Sağlam ol
Quru göz xəstəliyinin əlamətləri MƏLUM OLDU

Quru göz xəstəliyinin əlamətləri MƏLUM OLDU..

Sağlam ol
Türkiyədə COVID-19-dan daha 115 nəfər həyatını itirdi

Türkiyədə COVID-19-dan daha 115 nəfər həyatını itirdi..

Sağlam ol
Qarpızdan zəhərlənmələr nə ilə bağlıdır? - AÇIQLAMA

Qarpızdan zəhərlənmələr nə ilə bağlıdır? - AÇIQLAMA..

Sağlam ol
Sabiq Baş nazir koronavirusdan vəfat etdi

Sabiq Baş nazir koronavirusdan vəfat etdi..

Sağlam ol
Rusiyanın tanınmış müğənnisi koronavirusa yoluxdu

Rusiyanın tanınmış müğənnisi koronavirusa yoluxdu..

Sağlam ol
Alimlər arıqlada bilən şəkər hazırladı

Alimlər arıqlada bilən şəkər hazırladı..

Rəylər (0)