16:43 "Xanım rəqibim yoxdur" 16:42 Pensiyalar bu tarixdə ödəniləcək 16:39 Qurdun yeni mahnısı gündəm oldu - Dinlənmələr sürətlə artır 16:37 Qoxuya qarşı mübarizə: Bir neçə damcı limon suyu yox edir 16:35 İnsanlar niyə xəbər saytlarından xəbər oxumaq istəmirlər? - MEDİA EKSPERTİ AÇIQLADI 13:56 Sabah Bakıya yağış, rayonlara qar yağacaq 13:55 Günəşdə güclü partlayışlar baş verib 18:22 Uşaqlarda nitq gecikməsi buna görə baş verir - Valideynlər diqqətli olsun 18:21 Autizim uşaqlarda diqqət və yaddaşın inkişafı üçün oyunu texnologiyası 18:19 Azərbaycan orbitə "Zəfər" peyki buraxıb

Bu məhsullardan ev şəraitində hazırlanmış konservlər çox təhlükəlidir

Bu məhsullardan ev şəraitində hazırlanmış konservlər çox təhlükəlidir

Göbələklər evdə hazırlanan konservlər üçün ən təhlükəli məhsullardan biri hesab olunur, çünki məhz onlarla ən çox zəhərlənmə halları baş verir. 


BAKU.WS xəbər verir ki, bu barədə "Radio 1"ə verdiyi müsahibədə dietoloq Natalya Pavlyuk xəbərdarlıq edib.

"Ən çox rast gəldiyim zəhərlənmələr məhz göbələklərlə bağlıdır. Statistikaya görə də bu təsdiqlənir: göbələklər ağır zəhərlənmə hallarının sayına görə birincidir, o cümlədən duzlanmış formada da," – deyə mütəxəssis bildirib.

Onun sözlərinə görə, təhlükə ondadır ki, göbələklər torpaqdan zərərli maddələri asanlıqla udurlar, həmçinin zəhərli növlərlə qarışdırmaq da çox asandır.

Pavlyukun sözlərinə görə, göbələklərdən ev şəraitində konserv və ya duzlu hazırlayarkən xüsusi ehtiyatlı olmaq lazımdır. Əgər məhsulun keyfiyyətinə azacıq da şübhə varsa, duzlama və ya konservləşdirmədən imtina etmək daha doğru olardı.




Yandex.Metrika
KatStat.ru
MobTop.az
menu Menu game Oyunlar mail Poçt live Live profile Страница