16:43 "Xanım rəqibim yoxdur" 16:42 Pensiyalar bu tarixdə ödəniləcək 16:39 Qurdun yeni mahnısı gündəm oldu - Dinlənmələr sürətlə artır 16:37 Qoxuya qarşı mübarizə: Bir neçə damcı limon suyu yox edir 16:35 İnsanlar niyə xəbər saytlarından xəbər oxumaq istəmirlər? - MEDİA EKSPERTİ AÇIQLADI 13:56 Sabah Bakıya yağış, rayonlara qar yağacaq 13:55 Günəşdə güclü partlayışlar baş verib 18:22 Uşaqlarda nitq gecikməsi buna görə baş verir - Valideynlər diqqətli olsun 18:21 Autizim uşaqlarda diqqət və yaddaşın inkişafı üçün oyunu texnologiyası 18:19 Azərbaycan orbitə "Zəfər" peyki buraxıb

Duzlu qidalar, şoraba xərçəng yarada bilər - Onkoloq

Duzlu qidalar, şoraba xərçəng yarada bilər - Onkoloq
Duzlu qidalardan çox istifadə etmək xərçəngin əmələ gəlməsində tətikləyici faktor ola bilər.
"Medicina" xəbər verir ki, onkoloq Andrey Orlov duzlu qidaların da siyahıda olduğunu qeyd edib.
"Bir neçə qrup qidalar var ki, onkoloji xəstəliklərin inkişafını təmin edir.
Ayrılıqda bu qidalar xərçəng yaratmır, burda söhbət sui-istifadədən, gündəlik, mütəmadi və çox yeməkdən gedir.
Bu qrup qidalar siyahısında:

- Yüksək duzlu qidalar, duz özü, şoraba
- Heyvani yağlarla zəngin, doymuş qidalar
- Hisə verilmiş və konservləşdirilmiş
- Dərin termiki işlənmədən keçən - hazır qidalar
İnsan balanslaşdırılmış rasionda qidalanırsa, arada bəzən bu qidalardan yemək təhlükə yaratmır.


Yandex.Metrika
KatStat.ru
MobTop.az
menu Menu game Oyunlar mail Poçt live Live profile Страница