16:43 "Xanım rəqibim yoxdur" 16:42 Pensiyalar bu tarixdə ödəniləcək 16:39 Qurdun yeni mahnısı gündəm oldu - Dinlənmələr sürətlə artır 16:37 Qoxuya qarşı mübarizə: Bir neçə damcı limon suyu yox edir 16:35 İnsanlar niyə xəbər saytlarından xəbər oxumaq istəmirlər? - MEDİA EKSPERTİ AÇIQLADI 13:56 Sabah Bakıya yağış, rayonlara qar yağacaq 13:55 Günəşdə güclü partlayışlar baş verib 18:22 Uşaqlarda nitq gecikməsi buna görə baş verir - Valideynlər diqqətli olsun 18:21 Autizim uşaqlarda diqqət və yaddaşın inkişafı üçün oyunu texnologiyası 18:19 Azərbaycan orbitə "Zəfər" peyki buraxıb

Kartofu belə qızardın - sağlam, az kalorili

Kartofu belə qızardın - sağlam, az kalorili

Dünyanın ən məşhur qəlyanaltılarından biri olan kartof qızartması yüksək kalorili və yağlı olduğu üçün sağlamlıq riski yarada bilər. Düzgün bişirmə üsulları ilə bu dadlı yeməyi daha sağlam etmək mümkündür.

Milli.Az  xəbər verir ki, ənənəvi şəkildə hazırlanan kartof qızartması yüksək yağ və kalorili tərkibinə görə sağlamlığa mənfi təsir göstərər.

Ancaq bəzi sadə və düzgün bişirmə üsulları ilə bu dadlı yemək həm xırtıldayan, həm də qidalı ola bilər.

1. Suda saxlayın

Qızartmadan əvvəl kartofu bir müddət suda islatmaq nişastanın bir hissəsini həll etməyə kömək edir. Bu üsul kartofun yağ udmasını azaldır və xırtıldayan, yumşaq kartof əldə etməyə kömək edir.

2. Yağ seçimi

Qızartmada istifadə olunan yağ önəmlidir. Zeytun və fındıq yağı kimi mono doymamış yağlar yüksək temperatura davamlılıqları sayəsində həm sağlam, həm də dadlı qızartma təmin edir.

3. Aşağı istilikdə qızardın

Kartofun aşağı temperaturda qızardılması həddindən artıq yanmasının qarşısını alır və içərisinin bərabər bişirilməsini təmin edir. Bu üsul akrilamid əmələ gəlməsini azaltmaqla yanaşı, daha sağlam və daha dadlı nəticələr verir.

4. Fırında və ya "airfry"da bişirmə

Ənənəvi qızartma yerinə sobada və ya "airfry"da bişirmək yağdan istifadəni minimuma endirir.

İncə dilimlənmiş kartofu zeytun yağı ilə fırçalamaq və onları sobada və ya "airfry" qabında bişirmək ənənəvi qızartma ilə müqayisədə xeyli aşağı kalori və yağla nəticələnir.

Bundan əlavə, xırtıldayan tekstura və ləzzət qorunur. /medicina.az




Yandex.Metrika
KatStat.ru
MobTop.az
menu Menu game Oyunlar mail Poçt live Live profile Страница