16:43 "Xanım rəqibim yoxdur" 16:42 Pensiyalar bu tarixdə ödəniləcək 16:39 Qurdun yeni mahnısı gündəm oldu - Dinlənmələr sürətlə artır 16:37 Qoxuya qarşı mübarizə: Bir neçə damcı limon suyu yox edir 16:35 İnsanlar niyə xəbər saytlarından xəbər oxumaq istəmirlər? - MEDİA EKSPERTİ AÇIQLADI 13:56 Sabah Bakıya yağış, rayonlara qar yağacaq 13:55 Günəşdə güclü partlayışlar baş verib 18:22 Uşaqlarda nitq gecikməsi buna görə baş verir - Valideynlər diqqətli olsun 18:21 Autizim uşaqlarda diqqət və yaddaşın inkişafı üçün oyunu texnologiyası 18:19 Azərbaycan orbitə "Zəfər" peyki buraxıb

Toyuqdan yemək hazırlayırsınızsa, bunları bilməlisiniz. Professor tövsiyə edir

Toyuqdan yemək hazırlayırsınızsa, bunları bilməlisiniz. Professor tövsiyə edir
Toyuqdan yemək hazırlayırsınızsa, bunları bilməlisiniz. Professor tövsiyə edir


Ankara Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi universitetinin professor Nevzat Artık alınan toyuqlardan istifadə zamanı diqqətli olmağa çağırıb.

Sputnik Azərbaycan Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, dükandan alınan toyuğun üzərində istifadə müddətinə diqqət etmək lazımdır. Məhsulun üzərində olan müddət bitənə kimi istifadə olunmalıdır.

Toyuq ətindən istifadə zamanı bir dəfə donu açılmalıdır. Toyuğun donunu açıb, yenidən dondurmaq olmaz.

Çiy toyuğa əl vurandan sonra əllər mütləq yuyulmalıdır.

Çiy toyuqun bişirilmədən öncə yuyulması zəhərlənmə riskini artırır. Onun üzərində olan mikroblar su damcıları ilə ətrafa sıçrayır. Bunları nəzərə alaraq yumadan bişirmək məsləhət görülür.

Çiy toyuğu yaxşı bişirmək lazımdır ki, bütün mikroblar ölsün.Toyuğun 72 dərəcədən yuxarı temperaturda bişirilməsi məsləhət görülür.

Toyuqu yetişdirilmə zamanı istifadə olunan antibiotik və hormonlardan təmizləmək üçün onu əvvəl suda bişirmək lazımdır. Antibiotik və hormonların əksər hissəsi bulyona keçir. Bu bulyonu istifadə etmək olmaz, atmaq lazımdır.

Yandex.Metrika
KatStat.ru
MobTop.az
menu Menu game Oyunlar mail Poçt live Live profile Страница