Şam yeməyi üçün dadlı əriştə şorbası: resept çox sadədir
Dadlı əriştə şorbası payız və qış axşamları üçün mükəmməl yeməkdir. Bulyonun yüngüllüyü kök və brokoli kimi tərəvəzlərin dadı ilə birləşir. Yüngül bulyon tender əriştə ilə ahəngdar şəkildə tamamlanır və təzə otların əlavə edilməsi şorbaya təravət və zəriflik verir. Həmçinin, bu yeməyi bir neçə dəqiqə ərzində hazırlamaq olar. Resepti təqdim edirik:
Lazım olan ərzaqlar:
Əriştə - 100 qram;
Kök - 1 ədəd;
Brokoli - 100 qram;
Zövqə görə duz və istiot;
Cəfəri;
Yağ - 1 yemək qaşığı;
Su - 1,5 litr
Kökü soyun və dilimlər şəklində kəsin. Brokolini kiçik hissələrə bölün. Bir qazanda yağı qızdırın və kökü 2-3 dəqiqə yüngülcə qızardın. Köklərin üzərinə su tökün, qaynayanadək gözləyin və orta istilikdə 10 dəqiqə bişirin. Şorbaya brokoli və əriştə əlavə edin. Əriştə hazır olana qədər daha 7-8 dəqiqə bişirin. Zövqə görə duz, istiot və incə doğranmış cəfəri əlavə edin. Daha 2-3 dəqiqə bişirin. Cəfəri ilə bəzədərək süfrəyə verin.
Nuş olsun!