Пятница
ноя 24

Konservləşdirilmiş yeməyin də faydaları varmış

Mütəxəssislər konservləşdirilmiş balıqların faydalarını açıqlayıb.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, konservləşdirilmiş balıqlar tamamilə sağlam və təbii məhsuldur.
Sprat cinsindən olan balıqlar qalxanabənzər vəzinin fəaliyyətini yaxşılaşdırır. Çünki məhsulda maddələr mübadiləsini gücləndirən və tənzimləyən tiroid hormonlarının istehsalını təşviq edən çoxlu yod var. Beyin fəaliyyətini yaxşılaşdırmağa kömək edir.
Pomidorun tərkibindəki şırnaq beyin hüceyrələrinin selikli qişasının bir hissəsi olan omeqa-3 yağ turşuları ilə də zəngindir. Məhsulun istehlakı yalnız beyin funksiyasını yaxşılaşdırmağa kömək etmir, həm də Alzheimer xəstəliyi kimi neyrodegenerativ xəstəliklərin inkişaf riskini azaldır.
Məhsulda qan damarlarının divarlarını bərpa edən omeqa-3 poli doymamış yağ turşuları ilə yanaşı, pomidorun tərkibində olan D vitamini və likopen də var. Bu maddənin iltihab əleyhinə təsir göstərdiyi və aterosklerozun qarşısını almağa kömək etdiyi sübut edilib.

Комментарии (0)

Оставить комментарий