Xəngəl hazirlanmasi
Kulinariya 1 092

Xəngəl hazirlanmasi

Xəngəl hazirlanmasi


Tərkibi:
Xəngəlin xəmiri üçün:
un
yumurta
duz
su

Üzəri üçün(4 nəfər üçün):
200 qr.qiymə(mal ətindən)
2 orta boy soğan
duz(zövqə görə)
istiot(zövqə görə)
su
kərə yağı

Hazırlanması:
Xəngəlin bişirilməsi:
Qazan su ilə doldurulur.

Su qaynadıqdan sonra duz əlavə olunur
Və xəngəl əlavə olunur
5-10 dəq.bişirildikdən sonra süzülür.

Ətin hazırlanması:
Tava qızdırılır.Kərə yağı əridilir.Soğanlar uzunsov formada doğranılır.Tavaya əlavə olunur.Qovrulur.Bu arada ət su ilə pörtlədilir.Sonra isə soğana əlavə olunur.Və üzərinə duz,istiot əlavə olunur.Qovrulur və hazırdır.
Süfrəyə verərkən qatıq əlavə edilir(zövqə görə)

Son xəbərlər