Xərçəng riskini artıran qidalar məlum oldu

Xərçəng riskini artıran qidalar məlum oldu
Xərçənglə qida arasında birbaşa əlaqə olmasa da, araşdırmalar göstərir ki, emal edilmiş qırmızı ət xərçəng riskini artırır.
Söhbət vetçina, bekon, salyami və kolbasalardan gedir.
Təxminən yarım milyon insanın iştirak etdiyi bir araşdırma sübut edib ki, həftədə azı dörd dəfə emal olunmuş ət yeyən insanların bağırsaq xərçənginə tutulma riski onu həftədə iki dəfə yeyənlərə nisbətən 20% daha yüksəkdir.
Qeyd edək ki, bir müddət əvvəl diyetoloq Nuriya Dianova isti yeməklərin qəbulunu da xərçəng xəstəliyinə tutulma riski ilə əlaqələndirib. Onun sözlərinə görə, həddindən artıq isti yemək və isti içki istehlak etmək qida borusunda termal yanıqlara səbəb ola bilər ki, bu da xərçəng riskini artırır.(milli.az)
Kulinariya
Pomidor yumurta resepti

Pomidor yumurta resepti...

Kulinariya
Makaron və düyünü ətlə yeməyin! Uyğun olmayan qidaların SİYAHISI

Makaron və düyünü ətlə yeməyin!...

Kulinariya
Ətlə qatığın birlikdə istehlakı zərərlidir? - Ekspert AÇIQLADI

Ətlə qatığın birlikdə istehlakı...

Kulinariya
Çuğundur ruletinin hazırlanma qaydası - DADINDAN D

Çuğundur ruletinin hazırlanma...

Kulinariya
Qulyajın resepti - VİDEO

Qulyajın resepti - VİDEO...

Kulinariya
Bağırsaq üçün ən faydalı səhər yeməyi növləri

Bağırsaq üçün ən faydalı səhər...

Комментарии (0)