Həm dadlıdır, həm də arıqladır
Kulinariya 0

Həm dadlıdır, həm də arıqladır

Mütəxəssislər insanı tez bir zamanda arıqladan şorbanı açıqlayıblar.

Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bu sağlam və qidalı şorbanın tərkibində zülal, lif və çoxlu sayda qiymətli mikroelementlər var.

Bunun sirri düzgün inqrediyentlərdədir: az kalorili olsa da, şorbalar qida maddələri ilə zəngin ola bilər və uzun müddət toxluq hissini yaşada bilər.

Ləvazimatlar

6 ədəd orta pomidor, yarıya bölünmüş

5 ədəd orta kök,

1 ədəd böyük soğan, dörddə birinə kəsilmiş

1 ədəd böyük qırmızı bolqar bibəri, yarıya bölünmüş

1 ədəd böyük sarı bolqar bibəri

1 ədəd balqabaq, dilimlənmiş

4 diş sarımsaq,

2 yemək qaşığı zeytun yağı və ya avokado yağı,

1 çay qaşığı təzə üyüdülmüş qara bibər,

4 stəkan az duzlu tərəvəz suyu

Yarım fincan az yağlı kəsmik.

Hazırlanması:

Sobanı 190 dərəcəyə qədər qızdırın. Tərəvəzləri folqa ilə örtülmüş bir çörək qabına qoyun, zeytun yağı ilə çiləyin və qara bibəri əlavə edin.

Tərəvəzləri 25-30 dəqiqə qızardın. Tərəvəz hazır olduqda, onları bir az soyudun.
Qızardılmış sarımsağı diqqətlə soyun, sonra tərəvəzləri bir qarışdırıcıya tökün. Bulyon və kəsmik əlavə edin, 1-2 dəqiqə hamarlanana qədər qarışdırın.

Nuş olsun!


Son xəbərlər