Среда
мар 20

Ədviyyatlardan necə istifadə etməli?

Ədviyyatlardan necə istifadə etməli?

Yeməklərimizin əvəzedilməz hissəsi hesab edilən ədviyyatlar həm də özünəməxsus xüsusiyyətlərə malikdirlər. Bişirdiyiniz bütün xörəklərin ləzzətli olmağını istəyirsinizsə, ədviyyatlardan düzgün istifadə etməlisiniz .

BiG.AZ həmin ərzaqlardan ibarət siyahını təqdim edir:

Qoyun və mal əti üçün: qırmızı, qara və pul bibər, mixək, kəklikotu, kimyon, zirə, sarıkök, zərdəçal, soğan, oreqano.

Toyuq və digər quş ətləri üçün: kəklikotu, rozmarin, reyhan qurusu, adaçayı, kəklikotu Balıq əti üçün: dəfnə yarpağı, ağ istiot, zəncəfil, pul bibər,soğan, keşniş və ya toxumu, çili bibəri, xardal, şüyüd, kəklikotu, soğan.

Qril (izqara) üçün: qırmızı istiot, mayoran, hind qozu, zirə, zəncəfil, çili bibəri, hil.

Kələm üçün: keşniş, razyana, qara xardalın toxumu, kimyon.

Kartof üçün: keşniş, sarıkök, zərdəçal, şüyüd.

Marinadlar üçün: dəfnə yarpağı, şüyüdün budaqları və ya qurudulmuşu, soğan.

Meyvə şirələri və kompotlar üçün: darçın, mixək, hil, cirə.

Xəmir bişmələri üçün: darçın, mixək, zəncəfil, cirə, apelsin və limon qabığı, xaş-xaş, vanil, küncüt, razyana.

Paştetlər üçün: ağ istiot, dəfnə yarpağı, cirə, keşniş toxumu, mixək, zirə.

İsti süd üçün: zərdəçal, zəfəran, darçın

Комментарии (0)

Оставить комментарий