Ramazanın son günü bunları hazırlaya bilərsiniz
Kulinariya 9

Ramazanın son günü bunları hazırlaya bilərsiniz

"İftar menyusu"nu təqdim edirik:

Çeşmi nigar şorbası

Ərzaqlar:
Şorba üçün:
1 soğan
1 xörək qaşığı un
1/2 çay stəkan zeytun yağı
1 stəkan qırmızı mərcimək
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı qara bibər (istəyə görə)
5 stəkan su (təxminən)

Sous üçün:
1 yumurta sarısı
2 çay stəkan süd
1/2 limonun suyu

Üzəri üçün:
2 qaşıq kərə yağı
1 xörək qaşığı zeytun yağı
1 çay qaşığı çili bibəri
1 çay qaşığı nanə
1 çay qaşığı tomat pastası (istədiyiniz növdə)

Hazırlanması:
Zeytun yağını qoyduğunuz qazanı orta-az odda qızdırın. Soğanı rəndələyin və ya kublar şəklində doğrayın, qazana əlavə edin və yüngülcə qovurmağa başlayın. Soğanlar şəffaf olub saraldıqda unu əlavə edib qovurmağa davam edin. Mərcimələri yaxşıca yuyun, süzüb sonra qazana əlavə edib bir az qovurun. Su, duz və istiot əlavə edib bişməyə buraxın. Mərciməklər qaynadılıb yumşalandan sonra şorbanı qazanda qarışdırın. Bir qabda yumurta, limon suyu və südü inqrediyentlər birləşənə qədər çalın. Ocağın üzərindəki şorbadan bir az götürüb qarışığa əlavə edin. Ədviyyat bir az isindikdə, qarışdıraraq qazandakı şorbaya əlavə edin və ocağı ən aşağı rejimə qoyun. Yumşaq qaynadıqdan sonra ocağı söndürüb ocaqdan götürün. Tavada kərə və zeytun yağını yüngülcə yandırıb tomat pastası, çili bibəri və nanə əlavə edin. Süfrəyə verəcəyiniz şorbanın üzərinə ədviyyatlı yağı tökün.

Düyülü toyuq ruleti

Ərzaqlar:
4 sümüksüz toyuq budu
0,5 çay stəkan zeytun yağı
1 çay qaşığı qara bibər
1 çay qaşığı qırmızı bibər tozu
1 çay qaşığı duz

İç üçün:
1 stəkan düyü ( isladılmış, süzülmüş)
1 xörək qaşığı şam qozu
1 xörək qaşığı kişmiş
1 soğan
1 çay qaşığı ətirli bibər
1 çay qaşığı qara bibər
1 stəkan qaynar su
2 xörək qaşığı zeytun yağı
1 çay qaşığı duz

Sous üçün:
1 çay stəkanı su
1/2 çay stəkanı zeytun yağı
1/2 xörək qaşığı tomat pastası

Hazırlanması:
Toyuq ruleti üçün zeytun yağı və ədviyyatları böyük bir qaba qoyun, yaxşıca qarışdırın və açılmış toyuq budlarını bu qarışımla örtdükdən sonra streçlə örtün və təxminən 30 dəqiqə marinat edin. Yapışmayan qazana 2 xörək qaşığı zeytun yağı qoyun, kişmiş əlavə edin və şam qozlarını rəngi dəyişənə qədər qovurun. Sonra kub şəklində doğradığınız soğanı əlavə edin və soğanlar çəhrayılaşana qədər qovurmağa davam edin. Düyü süzülür, bol su ilə yuyulur, soğana əlavə edilir və 2 dəqiqə qızardılır. Ədviyyatları əlavə etdikdən sonra 1 stəkan qaynar su əlavə edin. Qazanın qapağını bağlayın, istini azaldın və içindəki düyü suyunu çəkənə qədər təxminən 8 dəqiqə bişirin. Toyuq budlarından birini götürüb dibinə qabığı ilə yayın və üstünə hazırladığınız içlik düyü qoyun. Sarğı kimi bükdükdən sonra açılmaması üçün kənarlarını diş çubuğu ilə bir-birinə bağlayıb bağlayın. Bir qabda sous üçün nə lazımdır; Su, zeytun yağı və tomat pastasını qarışdırdıqdan sonra soba qabına qoyduğunuz toyuqların üzərinə tökün. Digər toyuqları da eyni şəkildə hazırlayın və bir soba qabına qoyun. Əvvəlcədən isidilmiş 200 dərəcə sobada təxminən 30 dəqiqə bişirin və sonra isti süfrəyə verin.

Südlü rəvani

Biskvit üçün:
3 yumurta
3/4 stəkan qatıq
1 çay stəkanı şəkər
1 çay stəkanı yağ
1 stəkan mannı yarması
1,5 stəkan un
1 paket qabartma tozu
1 paket vanilin

Şərbət üçün:
3 stəkan şəkər tozu
3,5 stəkan süd

Üzəri üçün:
1 çay qaşığı krem şanti
1 çay qaşığı qabıqlı badam

Hazırlanması:
Qazana şəkər əlavə edin. Südü əlavə edib qarışdıraraq bişirin. Sobadan çıxarın və soyumağa qoyun. Dərin bir qaba yumurta əlavə edin. Şəkər əlavə edin və yaxşı qarışdırın. Qatıq və yağı əlavə edib çalmağa davam edin. Mannı yarmasını əlavə edin və qarışdırmağa davam edin. Un, qabartma tozu və vanili töküb, qarışdırın. Yağlanmış tavaya yayın və üstünü hamarlayın. 175 dərəcə qızdırılmış sobanın orta rəfində təxminən 35-40 dəqiqə bişirin. Sobadan çıxardığınız rəvaninin içinə şərbəti töküb kənara qoyun. Üzərini krem və badamla bəzəyin.




Son xəbərlər