Четверг
янв 18

Limonu xarab olmaması üçün belə saxlayın

Limon əla vitamin mənbəyidir. O bununla yanaşı içkilərə və bişmiş məhsullara da əlavə edilə bilir.


Lent.az xəbər verir ki, hətta bu sitrus meyvəsi santexnika üzərindəki köhnə lövhələrdən xilas olmaqda da istifadə oluna bilir.  Ancaq hər kəs limonu mümkün qədər uzun müddət saxlamağın yolunu bilmir. 


Əgər yaxın vaxtlarda onu yeməyi planlaşdırırsınızsa, otaq temperaturunda saxlamaq kifayətdir. Bu vəziyyətdə dad və ətir mükəmməl şəkildə qorunacaq. Saxlama üçün günəş şüalarının çatmadığı qaranlıq bir şkaf seçmək daha yaxşıdır.
Ancaq daha uzun saxlama variantına ehtiyacınız varsa, limonları deşikli bir qaba və ya bir mesh torbaya qoymaq məsləhətdir. Sonra meyvə soyuducu rəfində saxlanıla bilər.


Nəmin yığılmaması lazım olduğunu nəzərə almaq vacibdir. Əks halda küflənməyə yaranacaq.


Bundan əlavə, qurumasının qarşısını almaq, aroma və vitamin balansını qorumaq üçün limonları etilen buraxan meyvələrlə birlikdə qoymaq olmaz. 

Комментарии (0)

Оставить комментарий