Əriyin bilmədiyimiz zərərləri
Maraqlı ve Meslehetli 113

Əriyin bilmədiyimiz zərərləri

Əriyin həm təzəsində, həm qurusunda faydalı vitamin və minerallar var.
"Medicina" xəbər verir ki, terapevt Marina Konstantinovanın sözlərinə görə, faydalı tərəfləri aşağıdakılardır:
• B, C, E, K qruplarının vitaminləri;
• nikotin turşusu;
• maqnezium, kalsium, kalium, dəmir, yod, fosfor;
• üzvi turşular: limon, süksinik, malik;
• qlükoza, saxaroza, fruktoza;
• taninlər;
• pektin;
• flavonoidlər;
• sellüloza.
Ərik yeməyin daha 5 səbəbi:
• bağırsaq funksiyasını yaxşılaşdırmağa kömək edir;
• qan damarlarının divarlarını gücləndirmək;
• qocalmanı ləngidir;
• ürək üçün faydalı olan kalium çatışmazlığının qarşısını almağa kömək edir: gündəlik tələbatın 70% -ni doldurmaq üçün 100 qram ərik yemək kifayətdir.
Əriklər kimə əks göstərişdir?
• allergik reaksiya;
• mədə xorası;
• qastrit;
• iltihablı bağırsaq xəstəliyi (IBD);
• tiroid xəstəliyi;
• diabet;
• böyrək xəstəliyi;
• ürək xəstəlikləri.

Oxşar xəbərlər

Son xəbərlər