Gürcü mətbəxinin ən ləziz təamları
Kulinariya 0

Gürcü mətbəxinin ən ləziz təamları

Gürcü mətbəxi zəngin və müxtəlifdir, dadlı yeməkləri ilə tanınır. Ən ləzzətli Gürcü yeməkləri bunlardır:

Xaçapuri - Gürcülərin ən məşhur yeməklərindən biridir. İçi pendir ilə doldurulmuş xəmir yeməyidir və müxtəlif növləri var (məsələn, İmeruli, Acaruli).

Çaxoxbili - Əsasən toyuqdan hazırlanan, ədviyyatlı və pomidor sousunda bişirilmiş yeməkdir.

Xinkali - Gürcü ravioli kimi tanınır. İçində ət, soğan və ədviyyat dolğusu olan buxarda bişirilmiş xəmir tikələridir.

Lobio - Fasulye və ədviyyatlarla hazırlanan, bəzən təravətli otlarla servis edilən yeməkdir.

Badricani - Qoz, sarımsaq və ədviyyatla doldurulmuş badımcan dilimləri.

Satsivi - Toyuq və ya hinduşka əti qozlu sousda təqdim edilir.

Puri - Gürcü çörəyi, ənənəvi tonir sobasında bişirilir və xaçapuri ilə yaxşı uyğunlaşır.

Mçadi - Qarğıdalı unundan hazırlanan qızardılmış çörəkdir və adətən lobio ilə servis edilir.




Son xəbərlər