^
U

Qarabaşaq yüksək miqdarda qida maddəsi olan aşağı kalorili məhsuldur. Bundan əlavə, həzmi yaxşılaşdıran və bədəni faydalı maddələrlə doyurmağa kömək edən liflə zəngindir.

Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, arıqlamaq üçün qarabaşağı müəyyən qaydalara uyğun olaraq bişirmək lazımdır.

Birincisi, qarabaşağı bişirməzdən əvvəl artıq nişastanı çıxarmaq üçün onu bir neçə saat soyuq suda saxlamaq məsləhətdir.

İkincisi, qarabaşaq isladıldıqdan sonra soyuq suda yuyulmalıdır.

Sonra isə qarabaşağın üzərinə qaynar su tökmək və aşağı istilikdə bişirmək kifayətdir.

Daha zəngin bir dad və tam çeşidli qida əldə etmək istəyirsinizsə, suyu kefir və ya südlə əvəz edə bilərsiniz.


Digər xəbərləri Azərbaycan dilində xüsusi Facebook səhifəmizdə izləyə bilərsiniz.

Bölmə: Maraqlı ve Meslehetli Oxunub: 5 Tarix: 27-03-2024, 16:02
Adınız:*
Sizin e-mail:*
Şəkildəki kod: *
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
MobTop.az MobTop.az MobTop.az