Ən sağlam hesab olunan düyü növləri
Düyü asanlıqla bütün dünyada ən məşhur yan yeməklərdən biri hesab edilir. Çünki bir çox ölkələrdə ona böyük tələbat var. Bununla belə, bir çoxları məhsulun yalnız kulinariya və qastronomik xüsusiyyətləri ilə deyil, həm də bədən üçün dəyəri ilə maraqlanır.
Bəs, hansı düyü növləri sağlam hesab edilir?
Lent.az ən sağlam düyü növlərini təqdim edir:
Yabanı düyü
Bir çox qida mütəxəssisi yabanı düyünün super qida olduğunu qəbul edir. Bu məhsulun tərkibi qüsursuzdur. Yabanı düyü B, K vitaminləri, lutein, kalium, maqnezium və kükürd mənbəyidir. Həmçinin məhsulda fosfor və sink olan mis tapa bilərsiniz. Belə faydalı məhsulla rəqabət aparmaq həqiqətən çətindir.
Qəhvəyi düyü
Bu növ düyü reytinqdəki liderdən bir qədər aşağıdır. Eyni zamanda daha ucuzdur, bu da onun üstünlüyüdür. Qəhvəyi düyü mədə-bağırsaq traktına və bütövlükdə orqanizmə faydalı olan yüksək lif tərkibinə görə yüksək qiymətləndirilir.
Bütün düyülər B vitaminlərini ehtiva edir. Ancaq qəhvəyi düyünün tərkibində biotin, maqnezium və selenium da var. Beləliklə, hər iki düyü diet üçün çox faydalı ola bilər.