Суббота
мар 02

Bunlar dünyada ən ətirli qəhvələr hesab olunur

Planetin hər küncünün özünəməxsus qəhvə “sirləri” olduğunu desək, bəlkə də yanılmarıq. Məhz bu səbəbdən hansı qəhvənin ən ətirli olması sualına dəqiq cavab vermək ilk baxışdan göründüyü qədər sadə deyil.

Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər planetin müxtəlif yerlərindən ən "ətirli" ilk 5 qəhvəni seçiblər.

Türk qəhvəsi

Kofenin açıq odda və ya qızdırılan qumda dəmləndiyi “şərqli” qəhvə hazırlamaq üsuluna görə türklərə minnətdar olmalıyıq. Türk qəhvəsini hazırlamaq üçün sizə ən yaxşı üyüdülmüş “xammal”, su və şəkər lazımdır. Bu qəhvənin sirri içkinin bir neçə dəfə qızdırılmasıdır.

İtalyan korretosu

İtalyanlar türklərdən fərqli olaraq hər şeydə, o cümlədən qəhvə hazırlamaqda sürətə üstünlük verirlər. Sevimli italyan qəhvəsi - corretto - adətən səhər yeməyi üçün əla seçimdir. Onu hazırlamaq üçün espresso, konyak likörü və şəkər lazımdır.

Skandinaviya qəhvəsi

Skandinaviyalılar qəhvənin əsas istehlakçılarından biri hesab olunurlar. Danimarkalılar ədviyyatlardan əlavə təzə dəmlənmiş qəhvə, tünd rom və şəkər, mixək və darçın əlavə edilmiş içkiyə üstünlük verirlər.

Yunan varis qlikozları

Maraqlı fakt: Yunanıstan sakinləri köpüksüz qəhvə qəbul etməkdən sözün əsl mənasında imtina edirlər. Su, üyüdülmüş qəhvə və şəkərdən hazırlanan "varis qlikos" yunanların sevimli içkilərindən biridir.

Fransız qəhvəsi

Hər səhər bir fransız sakini isti kruasan və südlü bir fincan qəhvə ilə başlayır, nahara doğru espresso, axşam isə likör əlavə edilmiş qəhvə içir. Fransız üslubunda qəhvə hazırlamaq üçün qəhvənin özündən əlavə süd, qaymaq və suya ehtiyacınız olacaq.

Qısa bir resept təqdim edirik: Bir qabın içinə 250 ml su tökün və 4 çay qaşığı qəhvə əlavə edin. Qabın içindəkilər qaynadıqdan sonra qazın üstündən götürün və qəhvəni soyudun. Bu vaxt südü qızdırın, içindəki şəkəri həll edin, krem əlavə edin və köpük yaranana qədər çalın. Qəhvəni böyük bir stəkana tökün və sonra diqqətlə köpürdülmüş südü nazik bir axınla əlavə edin.



Комментарии (0)

Оставить комментарий