Makaronla balıq yemək olmaz – SƏBƏB
Balıq və makaron ən məşhur yeməklərdəndir. Bəzən elə olur ki, bu iki yemək hətta bir təqdim olunur. Ancaq bu doğru seçim deyil.
May.az bu vərdişdən əl çəkməyin 4 səbəbini təqdim edir:
Quruluşdakı fərqlər
Sıx və xəmir tərkibli makaron adətən ona şirəlilik və ləzzət zənginliyi əlavə edən souslarla birləşdirilir.
Yumşaq və zərif ət toxuması ilə balıq makaronla kontrast yaradır ki, bu da dad bərabərsizliyinə səbəb ola bilər.
Dadlarda fərq
Aromalar yeməyin dadının qavranılmasında əsas rol oynayır. Pomidor, pendir və ya zeytun yağı əsasında aromatik souslarda isladılmış makaron daha sıx və incə ola bilən balıq qoxusu ilə birləşdirilə bilməz. Qarışıq hər iki yeməyin bir-biri ilə “rəqabət”ə girməsinə gətirib çıxaracaq.
Qastronomik tarazlıq
Balıq sıx bir ləzzət və ya ətir varsa, makaronun neytral ləzzətini üstələyə bilər. Üstəlik, bəzi balıqlar yüngül, zərif makaronla birləşdirmək üçün çox yağlı və ya ağır ola bilər. Nəticədə ağızda xoş olmayan dad yaranır.
Rasional komponent
Təbii ki, soyuducuda yalnız balıq və makaron varsa, onları birlikdə yeyə bilərsiniz. Ancaq bayram masasında belə bir birləşmə qəbuledilməzdir.
Yeməkdən zövq almaq lazımdır, sadəcə doymaq üçün yemək olmaz.