18
ноября
2022
19:21
Kimlər xurma yeməməli, kakao içməməlidir?
Faydaları sübut edilmiş məhsulları bütün insanlar istehlak edilə bilməz. Məsələn, ürək-damar sisteminin, mədə-bağırsaq traktının və qalxanabənzər vəzinin fəaliyyətini yaxşılaşdıran xurma allergiyaya səbəb ola bilər.
Lent.az xarici mediaya istinadla bildirir ki, bundan əlavə, dietoloq-qastroenteroloq Nuriya Dianovanın sözlərinə görə, xurmada çox miqdarda olan qaba pəhriz lifləri bağırsaq xəstəliyi olan divertikulitin yaranmasına və kəskinləşməsinə səbəb ola bilər". Həm də hemoroiddən əziyyət çəkən və ya qəbizliyə meyilli insanlar bu giləmeyvəni yeməməlidir.
Kakaonun istifadəsindən hər kəs faydalana bilməz. Bu içki qan təzyiqini aşağı salmağa, qan damarlarını genişləndirməyə və "pis" xolesteroldan xilas olmağa qadirdir. Bununla belə, endokrinoloq və dietoloq Oksana Mixaleva qeyd edir ki, yuxusuzluqdan və artan həyəcandan əziyyət çəkən insanlar kakaodan imtina etməlidirlər. Mədə-bağırsaq traktının xəstəliyi ilə gündə iki stəkandan çox kakao içməməlisiniz - içki mədə şirəsinin istehsalını stimullaşdıra bilər.
Bundan əlavə, piylənmə və şəkərli diabet xəstələrinə su və ya yağsız süd ilə kakao hazırlamaq və şəkər əvəzinə təsdiq edilmiş dadlandırıcılar əlavə etmək tövsiyə olunur.
Lent.az xarici mediaya istinadla bildirir ki, bundan əlavə, dietoloq-qastroenteroloq Nuriya Dianovanın sözlərinə görə, xurmada çox miqdarda olan qaba pəhriz lifləri bağırsaq xəstəliyi olan divertikulitin yaranmasına və kəskinləşməsinə səbəb ola bilər". Həm də hemoroiddən əziyyət çəkən və ya qəbizliyə meyilli insanlar bu giləmeyvəni yeməməlidir.
Kakaonun istifadəsindən hər kəs faydalana bilməz. Bu içki qan təzyiqini aşağı salmağa, qan damarlarını genişləndirməyə və "pis" xolesteroldan xilas olmağa qadirdir. Bununla belə, endokrinoloq və dietoloq Oksana Mixaleva qeyd edir ki, yuxusuzluqdan və artan həyəcandan əziyyət çəkən insanlar kakaodan imtina etməlidirlər. Mədə-bağırsaq traktının xəstəliyi ilə gündə iki stəkandan çox kakao içməməlisiniz - içki mədə şirəsinin istehsalını stimullaşdıra bilər.
Bundan əlavə, piylənmə və şəkərli diabet xəstələrinə su və ya yağsız süd ilə kakao hazırlamaq və şəkər əvəzinə təsdiq edilmiş dadlandırıcılar əlavə etmək tövsiyə olunur.