16:43 "Xanım rəqibim yoxdur" 16:42 Pensiyalar bu tarixdə ödəniləcək 16:39 Qurdun yeni mahnısı gündəm oldu - Dinlənmələr sürətlə artır 16:37 Qoxuya qarşı mübarizə: Bir neçə damcı limon suyu yox edir 16:35 İnsanlar niyə xəbər saytlarından xəbər oxumaq istəmirlər? - MEDİA EKSPERTİ AÇIQLADI 13:56 Sabah Bakıya yağış, rayonlara qar yağacaq 13:55 Günəşdə güclü partlayışlar baş verib 18:22 Uşaqlarda nitq gecikməsi buna görə baş verir - Valideynlər diqqətli olsun 18:21 Autizim uşaqlarda diqqət və yaddaşın inkişafı üçün oyunu texnologiyası 18:19 Azərbaycan orbitə "Zəfər" peyki buraxıb

Əriyin bilmədiyimiz zərərləri

Əriyin bilmədiyimiz zərərləri
Əriyin həm təzəsində, həm qurusunda faydalı vitamin və minerallar var.
"Medicina" xəbər verir ki, terapevt Marina Konstantinovanın sözlərinə görə, faydalı tərəfləri aşağıdakılardır:
• B, C, E, K qruplarının vitaminləri;
• nikotin turşusu;
• maqnezium, kalsium, kalium, dəmir, yod, fosfor;
• üzvi turşular: limon, süksinik, malik;
• qlükoza, saxaroza, fruktoza;
• taninlər;
• pektin;
• flavonoidlər;
• sellüloza.
Ərik yeməyin daha 5 səbəbi:
• bağırsaq funksiyasını yaxşılaşdırmağa kömək edir;
• qan damarlarının divarlarını gücləndirmək;
• qocalmanı ləngidir;
• ürək üçün faydalı olan kalium çatışmazlığının qarşısını almağa kömək edir: gündəlik tələbatın 70% -ni doldurmaq üçün 100 qram ərik yemək kifayətdir.
Əriklər kimə əks göstərişdir?
• allergik reaksiya;
• mədə xorası;
• qastrit;
• iltihablı bağırsaq xəstəliyi (IBD);
• tiroid xəstəliyi;
• diabet;
• böyrək xəstəliyi;
• ürək xəstəlikləri.


Yandex.Metrika
KatStat.ru
MobTop.az
menu Menu game Oyunlar mail Poçt live Live profile Страница